Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aromatingas moliūgų džemas su migdolais

Moliūgas, priešingai nei vaisiai ir uogos, retai valgomas nevirtas ir nekeptas, tačiau kai kurios jo rūšys turi tiek malonaus saldumo, jog gali lengvai virsti skanėstu. Siūlome išsivirti moliūgų džemo, kurį vėliau pasimė gaudami valgysite su blynais, skrebučiais ar kitais mėgstamais užkandžiais.
Moliūgų džemas
Moliūgų džemas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg moliūgo minkštimo, be žievės ir sėklų (rinkitės tas rūšis, kurių minkštimas tvirtas, ryškus ir saldokas, o ne blankus ir sultingas);
  • 300 g cukraus;
  • 1 stiklinė vandens;
  • 1 citrinos sultys;
  • 1 vanilės ankštis, perpjauta išilgai, arba 0,5 arbat. šaukšt. vanilės pastos;
  • 50 g migdolų plokštelių (tokių, jau paruoštų, būna pirkti parduotuvėse).

Gaminimas:

1. Supjaustykite moliūgą stambiais kubeliais, berkite į puodą, supilkite vandenį, citrinos sultis, dėkite vanilės ankštį ir virkite ant nedidelės kaitros apie 20–30 min., kol moliūgas išvirs ir sukris.

2. Išimkite vanilės ankštį ir gautą masę sutrinkite įmerkiamu elektriniu trintuvu (blenderiu). Supilkite cukrų ir pavirkite dar apie 10 min., kad skystis nugaruotų ir masė sutirštėtų. Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos suberkite ir migdolų plokšteles (tačiau jų galite ir nenaudoti, tada šį žingsnį praleiskite).

3. Supilkite į nedidelius pasterizuotus stiklainėlius ir laikykite šaltai. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?