Reikės:
- 6 vištienos šlaunelių su oda ir kaulu;
- ½ šaukštelio maltos ciberžolės;
- smulkios jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų;
- 60 ml alyvuogių aliejaus;
- 2 nuluptų ir smulkiai supjaustytų svogūnų;
- 3 nuluptų ir susmulkintų česnako skiltelių;
- 2 salierų šakniavaisių, nuluptų ir supjaustytų 1 cm storio griežinėliais;
- 100 g petražolių (ir saujelės patiekimui);
- 30 g mėtų lapelių (ir žiupsnelio patiekimui);
- žiupsnelio džiovintos ožragės;
- 2 šaukštų raudonųjų lęšių;
- 60 g pasmulkintų auksinių razinų;
- 2 laimų;
- 2 šaukštų šviežių citrinų sulčių;
- 15 g skrudintų migdolų dribsnių.
Gaminimas:
Vištienos šlauneles sudėkite į dubenį ir pagardinkite ciberžole, šaukšteliu druskos ir maltais pipirais. Į didelę (maždaug 28 cm skersmens) ketaus keptuvę su dangčiu ant vidutinio stiprumo ugnies įpilkite tris šaukštus aliejaus. Į įkaitintą keptuvę sudėkite vištieną oda į apačią ir kepkite šešias minutes, kol oda paruduos ir išsiskirs riebalai. Apverskite, apkepkite iš kitos pusės ir perkelkite į lėkštę.
Į karštą keptuvę suberkite svogūnus, česnaką, šaukštelį druskos ir 50 ml vandens ir troškinkite tris minutes, retkarčiais pamaišydami, kol svogūnai taps permatomi. Sudėkite salierus, šviežias žoleles bei ožragę, ir retkarčiais pamaišydami troškinkite tris minutes.
Įmaišykite lęšius, razinas ir laimus, tada grąžinkite vištieną į keptuvę kartu su lėkštėje likusiomis sultimis. Uždenkite keptuvę ir troškinkite ant vidutinės ugnies 45-50 minučių. Įpusėjus kepimui patikrinkite, ar padažas sutirštėjo. Jei padažas ima lipti, sumažinkite ugnį ir įpilkite šlakelį vandens.
Šaukšto galu sutrinkite laimus, kad atsiskleistų jų aromatas, tada išimkite ir išmeskite. Ant viršaus užpilkite citrinos sultis ir likusį šaukštą aliejaus, pabarstykite migdolais ir žolelėmis ir patiekite tiesiai iš keptuvės.
Skanaus!