Patiekalui reikės:
- 1 kg brandintos jautienos;
- 500 ml jautienos sultinio;
- 600 ml raudono sauso vyno;
- 150 g rūkytos šoninės;
- 250 g pievagrybių;
- 2 valg. š. pomidorų pastos;
- 2 valg. š. sviesto;
- 2 morkų;
- 2 svogūnų;
- 3 valg. š. miltų;
- druskos (pagal skonį);
- petražolių (pagal skonį);
- lauro lapelių;
- maltų juodųjų pipirų (pagal skonį).
Paruošimo būdas:
Šis troškinys tobuliausiai subręsta ketaus puode, bet, jei jo neturite, išsiversite ir su keptuve ar puodu.
Kubeliais supjaustytą šoninę apkepinkite keptuvėje ir atidėkite, o šoninės išskirtuose riebaluose apkepinkite perlinius svogūnus ir pievagrybius.
Ant didelės kaitros per kelis kartus apskrudinkite jautienos gabalėlius. Jautieną pagardinkite druska ir pipirais.
Išlydykite sviestą, suberkite stambiais gabalėliais supjaustytas morkas, pakepinkite 4 minutes. Įtarkavę česnako pakepinkite dar minutę, įdėkite pomidorų pastos, suberkite miltus ir išmaišykite.
Palengva maišydami supilkite sultinį, kad padažas būtų tolygus, be gumulėlių. Tada siųskite į jį vyną ir užvirkite. Pardinkite druska, pipirais, lauro lapeliais ir čiobreliais. Tuomet grąžinkite į puodą šoninę ir mėsą 1,5 val. troškinimui.
Troškinti galima ir orkaitėje, ir ant viryklės. Svarbiausia ant mažos kaitros ilgai burbuliuojantis puodas. Visai prieš troškinimo pabaigą suberkite apkepintus svogūnus ir pievagrybius. Išsitroškinusi mėsa bus labai minkšta, o padažas – tirštas ir aromatingas.
Garnyrui tobulai tiks marinuoti agurkėliai ir bulvių košė. Skanaus!