„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Aromatingoji jautiena burgundiškai tiks ir kasdienai, ir kviestiniams pietums

Kadangi pavasaris dar toli – dar pasimėgaukime sočiais ir aromatingais patiekalais. Vienas tokių – jautiena burgundiškai. Sultingi ir traškūs mėsos gabalėliai, aromatingas ir tirštas padažas... Tikriausiai jau svarstote apie drauge itin derančius traškius marinuotus agurkėlius? Susigundykite, kol ledynmetis už lango, nėra nieko gardesnio!
Kiaulienos troškinys
Jautienos troškinys / 123RF.com nuotr.

Patiekalui reikės:

  • 1 kg brandintos jautienos;
  • 500 ml jautienos sultinio;
  • 600 ml raudono sauso vyno;
  • 150 g rūkytos šoninės;
  • 250 g pievagrybių;
  • 2 valg. š. pomidorų pastos;
  • 2 valg. š. sviesto;
  • 2 morkų;
  • 2 svogūnų;
  • 3 valg. š. miltų;
  • druskos (pagal skonį);
  • petražolių (pagal skonį);
  • lauro lapelių;
  • maltų juodųjų pipirų (pagal skonį).

Paruošimo būdas:

Šis troškinys tobuliausiai subręsta ketaus puode, bet, jei jo neturite, išsiversite ir su keptuve ar puodu.

Kubeliais supjaustytą šoninę apkepinkite keptuvėje ir atidėkite, o šoninės išskirtuose riebaluose apkepinkite perlinius svogūnus ir pievagrybius.

Ant didelės kaitros per kelis kartus apskrudinkite jautienos gabalėlius. Jautieną pagardinkite druska ir pipirais.

Išlydykite sviestą, suberkite stambiais gabalėliais supjaustytas morkas, pakepinkite 4 minutes. Įtarkavę česnako pakepinkite dar minutę, įdėkite pomidorų pastos, suberkite miltus ir išmaišykite.

Palengva maišydami supilkite sultinį, kad padažas būtų tolygus, be gumulėlių. Tada siųskite į jį vyną ir užvirkite. Pardinkite druska, pipirais, lauro lapeliais ir čiobreliais. Tuomet grąžinkite į puodą šoninę ir mėsą 1,5 val. troškinimui.

Troškinti galima ir orkaitėje, ir ant viryklės. Svarbiausia ant mažos kaitros ilgai burbuliuojantis puodas. Visai prieš troškinimo pabaigą suberkite apkepintus svogūnus ir pievagrybius. Išsitroškinusi mėsa bus labai minkšta, o padažas – tirštas ir aromatingas.

Garnyrui tobulai tiks marinuoti agurkėliai ir bulvių košė. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“