Ingredientai:
- 1 kg sunokusių aronijų;
- 400 g cukraus;
- 600 g kietų kriaušių;
- 6–7 gvazdikėliai.
Gaminimas:
1. Uogas nuskabykite nuo šakelių, perrinkite ir supilkite į puodą. Užpilkite verdančiu vandeniu, o po 5 min nusunkite.
2. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite riekelėmis.
3. Iš cukraus ir 500 ml vandens išvirkite sirupą, sudėkite į jį kriaušių gabaliukus ir pavirkite 10 min. ant nedidelės ugnies.
4. Į sirupą su kriaušėmis berkite aronijas, gvazdikėlius ir virkite dar 20 min.
5. Gautą tyrę supilkite į paruoštus nedidelius stiklainėlius, palaukite, kol atvės ir sandariai užsukite. Laikykite vėsioje vietoje, geriausiai, šaldytuve.