Aronijų ir kriaušių pagardas – idealus ir prie sūrio, ir prie mėsos

Kiek aitrios ir ne itin itin skanios, ypač, kol nesunokusios, senais laikais aronijos puikiai nuspalvindavo močiučių ruošiamus kompotus – vos saujelė uogų ir skystis tampa gražiai rausvas. Tačiau šios uogos – ne tik „pagalbinės darbininkės“. Siūlome iš jų ir kriaušių išsivirti pikantiško pagardo, kurio skanausite ir su sūriu, ir su mėsa, ir su kuo tik sugalvosite.
Aronijos ir jų džemas
Aronijos ir jų džemas / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Kriaušės

Ingredientai:

  • 1 kg sunokusių aronijų;
  • 400 g cukraus;
  • 600 g kietų kriaušių;
  • 6–7 gvazdikėliai.

Gaminimas:

1. Uogas nuskabykite nuo šakelių, perrinkite ir supilkite į puodą. Užpilkite verdančiu vandeniu, o po 5 min nusunkite.

2. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite riekelėmis.

3. Iš cukraus ir 500 ml vandens išvirkite sirupą, sudėkite į jį kriaušių gabaliukus ir pavirkite 10 min. ant nedidelės ugnies.

4. Į sirupą su kriaušėmis berkite aronijas, gvazdikėlius ir virkite dar 20 min.

5. Gautą tyrę supilkite į paruoštus nedidelius stiklainėlius, palaukite, kol atvės ir sandariai užsukite. Laikykite vėsioje vietoje, geriausiai, šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis