Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aronijų ir kriaušių pagardas – idealus ir prie sūrio, ir prie mėsos

Kiek aitrios ir ne itin itin skanios, ypač, kol nesunokusios, senais laikais aronijos puikiai nuspalvindavo močiučių ruošiamus kompotus – vos saujelė uogų ir skystis tampa gražiai rausvas. Tačiau šios uogos – ne tik „pagalbinės darbininkės“. Siūlome iš jų ir kriaušių išsivirti pikantiško pagardo, kurio skanausite ir su sūriu, ir su mėsa, ir su kuo tik sugalvosite.
Aronijos ir jų džemas
Aronijos ir jų džemas / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Kriaušės

Ingredientai:

  • 1 kg sunokusių aronijų;
  • 400 g cukraus;
  • 600 g kietų kriaušių;
  • 6–7 gvazdikėliai.

Gaminimas:

1. Uogas nuskabykite nuo šakelių, perrinkite ir supilkite į puodą. Užpilkite verdančiu vandeniu, o po 5 min nusunkite.

2. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite riekelėmis.

3. Iš cukraus ir 500 ml vandens išvirkite sirupą, sudėkite į jį kriaušių gabaliukus ir pavirkite 10 min. ant nedidelės ugnies.

4. Į sirupą su kriaušėmis berkite aronijas, gvazdikėlius ir virkite dar 20 min.

5. Gautą tyrę supilkite į paruoštus nedidelius stiklainėlius, palaukite, kol atvės ir sandariai užsukite. Laikykite vėsioje vietoje, geriausiai, šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai