Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artėjant Velykoms žinomos moterys domėjosi šventinio stalo patiekalais: dietologė išskyrė pagrindines maitinimosi klaidas

Iki Velykų likus kiek daugiau nei savaitei, daugelis jau planuoja būsimą vaišių stalą ir ieško įkvepiančių patiekalų idėjų bei dekoro elementų. Į vėlyvuosius pusryčius sukvietęs žinomas savo ambasadores, prekybos tinklas „Rimi“ gražiausią pavasario šventę kviečia pasitikti sveikatai palankiau. Renginyje dalyvavusi gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad pavasaris – puikus laikas po žiemos nualintą organizmą aprūpinti reikalingais vitaminais bei mineralais, o daugiausiai jų galime gauti su maistu. Todėl ir ruošiant patiekalus Velykoms mitybos ekspertė primena nepamiršti šviežių daržovių, įvairių salotų, vaisių ar uogų.
Nuomonės formuotojų pusryčiai
Nuomonės formuotojų pusryčiai / „Rimi“ nuotr.

Svarbiausia – įvairovė ir spalvų gausa lėkštėje

Vėlyvuosiuose pusryčiuose dalyvavusi gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė susirinkusioms viešnioms priminė, kad sveikatai palankią mitybą turi sudaryti skirtingais vitaminais ir mineralais turtingi produktai. Renkantis lėkštės turinį labai svarbu nepamiršti produktų įvairovės bei spalvų gausos, o šių principų patartina laikytis ir per artėjančias Velykas.

„Rimi“ nuotr./Gydytoja dr. Edita Gavelienė
„Rimi“ nuotr./Gydytoja dr. Edita Gavelienė

„Turime atkreipti dėmesį į lėkštės turinį, jo visavertiškumą ir stengtis užtikrinti įvairų, maistingą, pakankamą savo kasdienį racioną. Kiekvieną dieną turėtume rinktis tai, ką valgyti yra naudingiausia, įskaitant ne mažiau kaip 400 gramų daržovių ir vaisių, pakankamai viso grūdo kruopų, žuvies, liesos mėsos ir kiaušinių, ankštinių daržovių bei pieno produktų. Taip pat svarbu nepamiršti gerti reikiamą kiekį vandens. Pavasaris – ypatingas metas, kai spalvų ir šviežių produktų gausos išties netrūksta, todėl daugiau šviežių daržovių, įvairių salotų, vaisių ir uogų reikėtų nepamiršti ir ant Velykinio stalo“, – renginio metu pasakojo E.Gavelienė.

Pasidalino patarimais, kaip papuošti Velykų stalą

Besiklausydamos gydytojos dietologės patarimų, į renginį susirinkusios moterys grožėjosi ir įspūdingai dekoruotu vėlyvųjų pusryčių stalu, kurį papuošė tinklaraštininkė, verslininkė, „Liu Patty“ desertinės įkūrėja Liucina Rimgailė.

„Rimi“ nuotr./Liucina Rimgailė Velykų stalo neįsivaizduoja be žalumynų
„Rimi“ nuotr./Liucina Rimgailė Velykų stalo neįsivaizduoja be žalumynų

L.Rimgailė sako, kad per Velykas pasipuošti namus ir šventinį stalą jos šeimai yra labai svarbi tradicija, o įkvėpimu bei idėjomis dekorui ji noriai pasidalijo su renginio dalyvėmis. „Neįsivaizduoju šventinio stalo be narcizų, žaliuojančių augalų, prieskoninių žolelių – tuomet namuose tvyro tikro pavasario nuotaika bei kvapai. Per Velykas mėgstu ryškias spalvas, tad stalo dekorui išnaudoju spalvingas staltieses ir servetėles, naudoju puošnesnius indus bei stalo įrankius“, – pasakojo L.Rimgailė.

Nepamainoma šventinio stalo puošmena moters namuose tampa ir desertai, nes L.Rimgailė yra jų gaminimo profesionalė. Šeimą ji visuomet stengiasi nustebinti tiek tradiciniais, tiek naujais desertais. Tačiau Velykų stalą bene labiausiai papuošia namuose dažyti kiaušiniai. „Manau, kad ne tik mano, bet ir kiekvienoje šeimoje, kurioje yra bent vienas vaikas, kiaušinių marginimas prieš Velykas tampa ne tik gražia tradicija, bet ir puikia pramoga. Todėl stengiamės, kad ant stalo būtų kuo daugiau gražių margučių ir juos dažome skirtingais, bet natūraliais būdais“, – pasakoja L.Rimgailė ir Velykinio dekoro ar kiaušinių marginimo priemonių kviečia ieškoti gausiame „Rimi“ asortimente.

„Rimi“ nuotr./Narcizai - neatsiejama Velykų stalo puošmena
„Rimi“ nuotr./Narcizai - neatsiejama Velykų stalo puošmena

Velykų stalo be desertų ir namuose margintų kiaušinių taip pat neįsivaizduoja tinklaraščio „Ko nors skanaus“ autorė Kotryna Stankuvė. „Man Velykų stalas asocijuojasi su pavasariu ir gaiva, tad ir patiekalus ruošiame lengvus, gaivius, su daug daržovių. Gilių maisto tradicijų, išskyrus margučius pusryčiams, neturime, kasmet išbandome vis ką nors naujo. Bet štai desertas ant šventinio stalo privalo būti visada. Už jį esu atsakinga aš, tad dažniausiai gaminu mielinės arba raugintos tešlos pynes, kepu gaivesnį citrusinį keksą ar tortą“, – renginio dalyvėms pasakojo K.Stankuvė.

Kruopščiai atrinktas Velykų asortimentas

Pusryčių metu renginio viešnios ne tik išklausė gydytojos dietologės E.Gavelienės patarimų, bet ir skanavo „Rimi“ Velykų naujienas, kurias bus galima įsigyti šventinę savaitę. Anot kulinarijos technologės Linos Barčaitės, per šventes nenorintys vargti virtuvėje ar tiesiog pritrūkę kulinarinių idėjų „Rimi“ prekybos centruose ras kruopščiai atrinktą ir platų jau paruoštų gaminių pasirinkimą: „Formuodami šventinį „Mano dienai“ asortimentą visuomet ieškome aukso vidurio tarp to, ko nori tradicinių skonių išsiilgę pirkėjai bei to, ko ieško naujų skonių mėgėjai. Per šias Velykas siūlome įsigyti pavasariškas daržovių salotas su vištiena, ypatingą suktinuką su silke ir šviežiu sūriu, jau keletą metų išbandytą, pirkėjų atrastą ir pripažintą vyniotinį su omletu. Tuo tarpu kiaušinių užtepėlė su avokadais puikiai tiks užkandžiams, o jautiena arba lašiša drebučiuose – stalui papuošti.“

„Rimi“ nuotr./Velykų zuikio kepinys iš „Rimi“ asortimento
„Rimi“ nuotr./Velykų zuikio kepinys iš „Rimi“ asortimento

Pasak L.Barčaitės, tradicinis „Panettone“ pirkėjų tarpe populiarus ne tik per Kalėdas, bet ir per Velykas: „Šiais metais desertui turėsime ir specialiai Velykoms kepamą pyragą, keksą su varškės ir uogų įdaru bei nepakartojamo skonio pyragą su karamelės ir apelsinų įdaru. Tai itin šventiškas derinys, kuris patiks net ir išrankiausiam saldumynų mėgėjui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos