Asmik Grigorian kalėdinė skumbrė

Spektaklyje „Svynis Todas – demonas kirpėjas“ įkūnijusi suktą kepyklos vadovę Misis Lovet, gyvenime Asmik Grigorian taip pat išmaniai sukasi virtuvėje. Žinoma, aktyvus ir kelionių kupinas gyvenimo būdas verčia rinktis lengviau prieinamus patiekalus – tokius, kurių gamybai tereikia kelių minučių, o skonis ir maistinė vertė nenusileidžia ilgas valandas ruošiamiems kulinarijos šedevrams.
Asmik Grigorian
Asmik Grigorian / Pauliaus Gasiūno nuotr.

Dažna tokių patiekalų paslaptis – ne tik paprastas gaminimo procesas, bet ir maksimalus ingredientų savybių išnaudojimas, leidžiantis atsisakyti papildomos druskos ir kitų prieskonių, kaip ir papildomo aliejaus ar kitų riebalų.

Viena iš Asmik Kalėdų stalo puošmenų – skumbrė. Lietuvoje reta žuvis dažniausiai plauko Atlanto vandenyne ir mus pasieka jau apdorota. Vis dėlto, šiandien dažna šeimininkė ją renkasi vietoje silkės, taip subtiliai pakeisdama jau įprastais tapusių patiekalų skonį.

Kalėdinė skumbrė

123rf.com nuotr./Kalėdinė skumbrė
123rf.com nuotr./Kalėdinė skumbrė

Ingredientai:

  • Skumbrė aliejuje (konservuota) apie 250 g,
  • Svogūnas 1 vnt.,
  • Morka 1 vnt.,
  • Obuolys 1 vnt.,

Nurodyti kiekiai skirti vienai konservų pakuotei paruošti, priklausomai nuo skumbrės kieko, proporcingai didėja ir kitų ingredientų kiekis.

Kaip gaminti:

Svogūną smulkiai supjaustyti, morką ir obuolį smulkiai sutarkuoti. Skumbrę sutrinti savame aliejuje, sudėti viską į vieną dubenį ir gerai išmaišyti. Skanaus!

Daugiau idėjų šventiniam stalui rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis