Reikės:
- 1 anties;
- 500 g grikių;
- 1 kriaušės;
- 10 nedidelių obuolių;
- ▪️4 česnako skiltelių;
- 1 v. š. skysto medaus;
- 2 v. š. citrinų sulčių;
- 1 a. š. druskos;
- 1 a. š. maltų juodųjų pipirų.
Citrinų sultis sumaišykite su medumi, druska ir pipirais. Antį ištepkite marinatu ir palikite šaldytuve mažiausiai valandai.
Grikius nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 30 min. išbrinkti.
Kriaušę perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas ir sudėkite į anties vidų. Česnako skilteles švelniai sutraiškykite. Nuo grikių nupilkite vandenį ir palikite, kad nuvarvėtų. Tada sumaišykite su česnaku ir prikimškite jais anties vidų.
Antį dėkite į kepimo indą, apdėkite obuoliais, uždenkite ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 1,5–2 valandas palaistant kepimo sultimis. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos nuimkite dangtį ir antį apskrudinkite.
Skanaus!
Asta G.
Kepate antį namuose ir jūs? Pasidalinkite savo receptu! Siųskite iki gruodžio 18 d. el. paštu konkursai@15min.lt, o trims geriausių receptų autoriams prekybos centras „Norfa“ padovanos po šaldytą, marinuotą ar šviežiai keptą antį – kokią išsirinksite!