Jums reikės:
Žuviai:
1 kg baltos žuvies filė,
2 kiaušinių,
citrinos sulčių,
pagal skonį druskos,
Provanso (ar kitų mėgstamų) prieskonių.
Plutelei:
2 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
šaukšto miltų,
maltos raudonosios paprikos,
sezamų sėklų.
Padažui:
2 šaukštų majonezo,
šaukšto grietinės,
juodųjų pipirų.
Kaip gaminti:
1. Žuvį supjaustykite gabalėliais.
2. Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su druska, Provanso prieskoniais ir citrinos sultimis.
3. Paruoštu mišiniu apliekite žuvį ir palikite pasimarinuoti apie valandą dvi.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Skardą išklokite aliuminio folija.
4. Dubenyje ar didesnėje lėkštėje sumaišykite džiūvėsius, miltus, druską ir sezamų sėklas.
5. Žuvies gabalėlius po vieną apvoliokite džiūvėsėlių mišinyje, nupurtykite perteklių ir dėkite į skardą.
6. Sudėlioję visus gabalėlius šaukite skardą į orkaitę ir kepkite apie 25 min.
7. Padažui sumaišykite majonezą su grietine, įberkite juodųjų pipirų. Jei norite, įlašinkite dar citrinos sulčių ir pagardinkite mėgstamais žalumynais. Tinka tiekti su bulvių koše, daržovėmis ar salotomis.