Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ateities mėsainiai: sudie, jautiena, labas, grybiena!

Vienu metu mėgau mėsainius su plonais paplotėliais, vėliau – su storais. Dar buvo Čederio sūrio periodas, po kurio sekė Rokforo epocha. Bandelės su sezamo sėklomis užleido vietą angliškoms bandelėms, o kečupą iškeičiau į ypatingąjį padažą ar net, Dieve, padėk, gvakamolę – to jau tikrai buvo per daug.
Mėsainis iš bolivinės balandos
Mėsainis iš bolivinės balandos / 123RF.com nuotr.

Tačiau nesvarbu, koks jo lopšys ar pagardas, mėsainis iš mano valgiaraščio nė neketino niekur dingti – buvau tuo tikras.

Iki šiol.

Prieš kelias dienas išgirdau naujieną, kad „McDonald‘s“ išbando daržovių pagrindu pagamintą paplotėlį – tikriausiai netrukus jis pasirodys ir šalia jūsų esančioje užkandinėje. Ši naujovė – tai „McPlant“ mėsainis, nors, turint galvoje įprastą „McDonald‘s“ valgiaraštį, jam turbūt labiau tiktų pavadinimas „McOksimoronas“.

Beje, „McDonald‘s“ vėluoja įšokti į traukinį. „Burger King“ klientams siūlo mėsainį be mėsos „Impossible Whopper“ dar nuo 2019 metų. Beveik tuo pat metu „Dunkin’“ į savo meniu įtraukė „Beyond Sausage Breakfast Sandwich“ – sumuštinį su dešrele be mėsos.

Tuo tarpu Billas Gatesas visiems, kas netingi klausytis, pasakoja apie savo investicijas į „tikrai nuostabų“ startuolį, kuris „kotletukus“ mėsainiams gamina iš baltymų, gaunamų iš grybelio, tie patys baltymai naudojami ir nemėsiškiems mėsos kukuliams ir veganiškiems įvairių pieno produktų pakaitalams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas