Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atgal į vaikystę: kreminė ryžių košė su trumpai virtu uogų džemu

Jei norisi būti rafinuotais, gaima šį patiekalą pavadinti ir pudingu, tačiau jei paprasčiau – tai saldoka, jokia paslaptis – kaloringa ir labai skani košė. Kartais – tikrai galima, o žodį „nuodėmė“, kai kalbama apie maistą, išvis pamirškite!
Ryžių košė su uogomis
Ryžių košė su uogomis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g ryžių, geriausiai – nedidukų, apvalių;
  • 700 ml pieno (galite naudoti ir paprastą, ir augalinį);
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • vanilinio cukraus, vanilės ekstrakto ar pastos;
  • žiupsnelis druskos;
  • 150 ml plakamosios grietinėlės.

džemui:

  • pora saujų šaldytų spanguolių ar vyšnių;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus (galima naudoti ir uogienių);
  • 1 nedidelio apelsino nutarkuota žievelė (spanguolėms) arba 1 cinamono lazdelė (vyšnioms).

Gaminimas:

1. Nedideliame puode užkaiskite pieną, suberkite cukrų, druską, pagardinkite vanile, užvirkite. Suberkite ryžius ir ant nedidelės kaitros virkite apie 20 min., kol ryžiai taps minkšti, nepamirškite maišyti, ypač į pabaigą. Nukaiskite puodą, supilkite grietinėlę ir palikite dar 10 min. pabręsti.

2. Kol košė bręsta, suberkite uogas ir cukrų į kitą prikaistuvį, pagardinkite pasirinktu prieskoniu. Pavirkite, kol uogos sukris, apie 7–8 min.

3. Tiekite ryžių košę šiltą arba ir atvėsusią su džemu ant viršaus, skanu ją papildomai pabarstyti cinamonu ar pakepintomis migdolų plokštelėmis.

Vida Press nuotr./Ryžių košė su uogomis
Vida Press nuotr./Ryžių košė su uogomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais