Ingredientai:
- 200 g ryžių, geriausiai – nedidukų, apvalių;
- 700 ml pieno (galite naudoti ir paprastą, ir augalinį);
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- vanilinio cukraus, vanilės ekstrakto ar pastos;
- žiupsnelis druskos;
- 150 ml plakamosios grietinėlės.
džemui:
- pora saujų šaldytų spanguolių ar vyšnių;
- 2 valg. šaukšt. cukraus (galima naudoti ir uogienių);
- 1 nedidelio apelsino nutarkuota žievelė (spanguolėms) arba 1 cinamono lazdelė (vyšnioms).
Gaminimas:
1. Nedideliame puode užkaiskite pieną, suberkite cukrų, druską, pagardinkite vanile, užvirkite. Suberkite ryžius ir ant nedidelės kaitros virkite apie 20 min., kol ryžiai taps minkšti, nepamirškite maišyti, ypač į pabaigą. Nukaiskite puodą, supilkite grietinėlę ir palikite dar 10 min. pabręsti.
2. Kol košė bręsta, suberkite uogas ir cukrų į kitą prikaistuvį, pagardinkite pasirinktu prieskoniu. Pavirkite, kol uogos sukris, apie 7–8 min.
3. Tiekite ryžių košę šiltą arba ir atvėsusią su džemu ant viršaus, skanu ją papildomai pabarstyti cinamonu ar pakepintomis migdolų plokštelėmis.