1. Sudėkite visus ingredientus į elektrinį trintuvą ir gerokai pasukite, kol masė taps vientisa ir tolygi.
2. Supilstykite į specialias ledų formeles, smeikite pagaliukus ir dėkite į šaldymo kamerą. Šaldykire mažiausiai 4 valandas.
3. Prieš valgant ledų formelę sekundei įmerkite į ką tik virusį vandenį ir, laikydami už pagaliuko, ištraukite paruoštas ledų porcijas.
- Į maisto plaktuvą/trintuvą sudėkite bananus, atšildytas braškes ir išspaustas mandarinų sultis.
- Viską sutrinkite iki vientisos masės.
- Likusį ½ banano supjaustykite skiltelėmis, jas prilipdykite ant ledų formalių sienelių (kaip kad matoma nuotraukose).
- Į ledų formeles supilstykite paruoštą trintą vaisių masę ir dėkite į šaldiklį pernakt arba bent 4–6 val., kol ledai bus visiškai sustingę.
Tokius šaldytus bananus naudoju sveikuoliškiems kokteiliams arba mano labai pamėgtiems ledams gaminti. Geriausia tai, kad šie ledai yra visai be cukraus – taigi labai sviekuoliški, o saldumo desertui suteikia būtent bananai ir datulės. Pastarąsias rinkitės kuo minštesnes, kad jos gerai susimaltų. Datulių dėkite daugiau ar mažiau – reguliuokitės pagal savo skonį.
Antras šių ledų šaunumas slypi plačioje skonių paletėje. Jie gali būti šokoladiniai, kavos skonio, vaniliniai, braškiniai arba mango. Man labai patinka bananiniai mango ledai.
Jei norite sukurti savąjį skonį, vietoje šįkart mano naudotos nesaldintos kakavos ledus gardinkite, tarkime, šaukšteliu tirpios kavos, trupučiu vanilės, šaldytomis braškėmis, šaldytomis avietėmis arba šaldyto mango gabaliukais.
Na o visų geriausia, kad šie ledai gali būti pagaminami vos per dvi minutes. Kai namie yra užšaldytų bananų, visas darbas, kurį reikai padaryti, tai sumesti produktus į virtuvinį kombainą ir paspausti mygtuką.
Valgyti juos galima kad ir tiesiai iš kombaino, o jei norite kad ledai būtų kiek kietesni, dėkite juos kuriam laikui į šaldiklį. Tiesa, jeigu juos šaldiklyje paliksite ilgiau, tarkime visą parą, taps labai kieti, tiesiog tikras ledo gabalas, tad vis tik geriausia juos gaminti prieš degustuojant. O jei vis tik ledai užšalo, nieko tokio, sprendimas yra – tiesiog palaikykite šiek tiek kambario temperatūroje, kol vėl suminkštės.
1. Šaldytus bananus suberkite į virtuvinio kombaino indą. Pašalinkite datulių kauliukus ir sudėkita jas į indą su bananais.
2. Suberkite kakavą arba sudėkite kitus norimus pagardus. Įpilkite 5 šaukštus migdolų pieno ir viską smulkinkite, kol susidarys kreminė ledų masė. Jei ledai kiek per kieti, pilkite dar po vieną šaukštą pieno, kol gausite norimos konsistencijos.
3. Mėgaukitės iškart arba palaikykite šaldytuve 2-3 valandas, kad gautumėte kietesnės konsistencijos desertą.
Išduosiu jums dar vieną paslaptį – kartais į šiuos ledus dedu dar vieną ingredientą – anakardžių riešutų arba migdolų pastos. Ši pasta ledams suteikia šilkinio kremiškumo ir labai gerą skonį.
1. Pakaitinkite grietinėlę ir sudėkite pusę plytelės kapoto šokolado. Masei atvėsus, supilkite kondensuotą pieną ir likusią dalį kapoto šokolado gabaliukų.
2. Gerai išmaišę ledų masę palikite nakčiai šaldiklyje. Jei norite dar labiau nustebinti smaližius, įmaišykite kapotų riešutų ar rome mirkytų razinų.
- Mėtų lapelius nuskabykite, nuplaukite, sukapokite (kelis palikite ledams papuošti).
- Rikotą kelis kartus pertrinkite per sietelį, sumaišykite su kambario temperatūroje arba vonelėje virš garų išlydytu medumi, mėtų lapeliais, žiupsneliu druskos, supilkite brendį, suberkite migdolus ir viską išplakite elektriniu plakikliu.
- Paruoštą ledų mišinį supilkite į plokščią sandariai uždaromą indą, dėkite į šaldytuvą, po valandos permaišykite šakute, kad neliktų ledo kristalėlių, ir vėl dėkite į kamerą. Taip ledus maišykite 3–4 kartus. Galite per naktį palikti šaldytuve. Tiekite su mėtų lapeliais.
- Sutrinkite mikseriu braškes su medumi. Įpilkite vandens ir apelsinų sulčių, šaldykite apie 3-4 val.
- Išimkite iš šaldiklio. Sudėkite gerai išplaktą kiaušinio baltymą, vėl įdėkite į šaldiklį.
- Dar po 4-5 val. desertą jau galima dalyti į taures ir skanauti.
- Gaivą sumaišykite su vandeniu ir gliukozės sirupu. Maišykite, kol viskas ištirps.
- Avietes sudėkite į ledų formeles ir užpilkite gaiva.
- Uždenkite aliuminio folija ir įstatykite pagaliukus.
- Šaldykite 3 valandas.
Receptas DANSUKKER
- Jogurtą sumaišykite su medumi ir padėkite į šaldiklį dviem valandoms, kas pusvaladį ištraukite ir pamaišykite.
- Braškes nuplaukite, nuskabykite kotelius, supjaustykite į keturias dalis (šaldytas tik atšildykite), sudėkite į dubenėlį ir užpilkite cukraus milteliais, palikite 20 min., kad susidarytų sirupas.
- Į desertinius indelius dėkite po kelis šaukštus ledų, ant viršaus – truputį braškių su sirupu.
- Grietinėlę išplakite iki standumo.
- Į kondensuotą pieną įmaišykite atvėsusią/šaltą stiprią kavą (jei kavą plikėte paprastuoju būdu – prieš tai perkoškite visas nuosėdas).
- Lėtai plakant grietinėlę, supilkite kondensuoto pieno ir kavos masę. Plakite, kol masė taps vientisa.
- Į grietinėlės ir kondensuoto pieno plakinį mentele įmaišykite šokolado gabalėlius.
- Viską supilkite į norimą formą ir dėkite į šaldiklį per naktį arba bent 6 valandoms, kol ledai sustings.
1. Plačiame dubenyje išplakite kiaušinius, tada supilkite pusę cukraus, pieną, suberkite vanilę, vėl paplakite.
2. Atskirai iki standumo išplakite grietinėlę ir ją sukrėskite į kiaušinių masę.
3. Dėkite dubenį su ledų mase į šaldiklį, tačiau po pusvalandžio stingimo vėl gerai išplakite masę plaktuvu – tai būtina procedūra puriems ledams pagaminti.