Pagrindinis principas ruošiant šiuo blynelius toks: užmaišius blynelių tešlą (porą galimų receptų rasite žemiau) ir ėmus juos vieną po kito kepti, reikia po truputį didinti tešloje naudojamo dažančio priedo kiekį – kad pirmieji blyneliai būtų dar blyškūs, o vėlesnieji – vis ryškesni.
Galimi natūralūs dažantys priedai:
- ruda spalva – kokybiška natūrali nesaldinta kakava;
- žalia spalva – matcha arbatos milteliai;
- geltona spalva – ciberžolė.
Jei nutarsite išsikepti rausvų ar kitų egzotiškesnių spalvų blynelių, teks pasikliauti maistiniais dažais, nes natūraliai nudažyti tešlą bus keblu.
Jūsų dėmesiui – 2 blynelių tešlos receptai, vienas klasikinis, kitas – sveikuoliškas:
Klasikiniai purūs blyneliai
- 300 g miltų;
- 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos
- 2 kiaušiniai;
- pieno (tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo);
- 3 valg. šaukš. lydyto sviesto.
Gaminimas:
Kiaušinius išsukite su cukrumi, berkite druską, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, pilkite tiek pieno, kad tešla taptų grietinės tirštumo. Galiausiai įmaišykite lydytą sviestą. Kepkite sausoje keptuvėje (apie tešlos dažymą, kad gautumėte ombre efekto blynelius rašėme aukščiau).
Avižiniai blyneliai
Ingredientai:
- 200 g greitai paruošiamų avižinių dribsnių;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 kiaušinis;
- 500 ml augalinio pieno (pvz., ryžių, kokosų);
- 1 arbat. šaukš. rudojo cukraus;
- kokosų aliejaus kepimui.
Gaminimas:
Dėkite visus produktus į dubenį ir elektriniu plaktuvu išsukite iki vientisos masės. Palikite pastovėti 5–7 min. Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus (apie tešlos dažymą, kad gautumėte ombre efekto blynelius rašėme aukščiau).
Ir, galiausiai, pasigėrėkite „Instagram“ nuotraukomis, kuriose puikuojasi šiuo būdu iškepti blyneliai: