Ingredientai:
- 1,5 kg cukinijų;
- 7-8 svogūnai;
- 300 ml acto (6 proc.);
- 300 g cukraus;
- 2 valg. šaukšt. druskos;
- 1 valg. šaukšt. kario miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. grūstų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Cukinijas nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
2. Nulupkite svogūnus ir supjaustykite pusžiedžiais.
3. Daržoves sudėkite į dubenį, supilkite ir suberkite visus likusius produktus, išmaišykite ir laikykite per naktį šaltai.
4. Kitą dieną perpilkite masę į puodą, užvirkite ir kaitinkite 5-10 min.
Karštą cukinijų masę sukrėskite į švarius stiklainius ir sandariai uždarykite. Laikykite šaltai.