Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsargoms – rabarbarų džemas, kvepiantis apelsinais ir prieskoniais

Rabarbarų sezonas tuoj baigsis, tad jei mėgstate šias ankstyvąsias gėrybes, metas suskubti. Sultingus stiebus verta naudoti ne tik desertams ruošti, bet ir pagardams, kurie pravers šaltuoju metų sezonu. Išbandykite džemą, kurio receptu šįsyk dalijamės.
Rabarbarų džemas
Rabarbarų džemas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg rabarbarų, supjaustytų nedideliais gabaliukais;
  • 800 g cukraus;
  • 1 apelsino nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys;
  • žiupsnis malto kardamono (jei nemėgstate, galite ir neberti).

Gaminimas:

1. Visus ingredientus dėkite į storadugnį vidutinio dydžio puodą, užkaiskite, kai užvirs, sumažinkite kaitrą.

2. Virkite pamaišydami apie 20– 25 min. nugraibydami putas, jei jų atsiranda.

3. Supilstykite į iškaitintus stiklainėlius, o kai pravės, sandariai uždarykite.

Laikykite vėsioje vietoje iki pusmečio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų