Atsargoms – rabarbarų džemas, kvepiantis apelsinais ir prieskoniais

Rabarbarų sezonas tuoj baigsis, tad jei mėgstate šias ankstyvąsias gėrybes, metas suskubti. Sultingus stiebus verta naudoti ne tik desertams ruošti, bet ir pagardams, kurie pravers šaltuoju metų sezonu. Išbandykite džemą, kurio receptu šįsyk dalijamės.
Rabarbarų džemas
Rabarbarų džemas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg rabarbarų, supjaustytų nedideliais gabaliukais;
  • 800 g cukraus;
  • 1 apelsino nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys;
  • žiupsnis malto kardamono (jei nemėgstate, galite ir neberti).

Gaminimas:

1. Visus ingredientus dėkite į storadugnį vidutinio dydžio puodą, užkaiskite, kai užvirs, sumažinkite kaitrą.

2. Virkite pamaišydami apie 20– 25 min. nugraibydami putas, jei jų atsiranda.

3. Supilstykite į iškaitintus stiklainėlius, o kai pravės, sandariai uždarykite.

Laikykite vėsioje vietoje iki pusmečio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis