Kadangi tropinis karštis jau čia pat, pasiruoškite jam! Šiems nuostabiems ledams tereikia 2 produktų, o pasigardinti galite kuo tik geis jūsų apsalusi širdis!
Reikės:
- 400 ml kondensuoto pieno su cukrumi,
- 450 ml „Piemenėlio“ plakamosios grietinėlės.
Gaminimas:
Kondensuotą pieną padėkite į šaldymo kamerą, kad atšaltų.
Iki standumo išplakite grietinėlę.
Lėtai plakdami supikite atšalusį kondensuotą pieną į grietinėlę. Galite pagardinti vaniliniu cukrumi.
Pabaigoje plakite greičiau, kad masė taptų puri ir vienalytė.
Jau turite ledų pagrindą, kurį galite pagardinti įvairiais norimais priedais – riešutais, uogomis ar šokoladu.
Priedai:
-
Braškiniams ledams:
2 stiklines ledų pagrindo sumaišykite su ¼ stiklinės šviežių braškių tyrės.
-
Mango ledams:
2 stiklines ledų pagrindo sumaišykite su ¼ stiklinės mango tyrės.
-
Sausaininiams ledams:
2 stiklines ledų pagrindo sumaišykite su 2/3 stiklinės trupintų “Oreo” sausainių.
-
Riešutiniams ledams:
2 stiklines ledų pagrindo sumaišykite su ¼ stiklinės skrudintų smulkintų graikinių (ar kitų mėgstamų) riešutų.
-
Šokoladiniams ledams:
2 stiklines ledų pagrindo sumaišykite su ¼ stiklinės juodojo šokolado gabaliukų.
Paruoštą ledų masę sukrėskite į šaldymo dėžutę, uždenkite ir dėkite į kamerą bent 6 valandoms, o geriausiai – nakčiai.
Skanaus!