Gaivi, kvapni braškių ir medaus gira

Oro temperatūra šią savaitę tik kils ir kils, tad norėsis dažniau gaivintis ledais ar gėrimais. Vienas iš gėrimų, kuriuo galite vėsintis – naminė gira. Šįsyk siūlome išbandyti su medumi ir braškėm!
Braškių gira
Braškių gira / Mariaus Žičio nuotr.

Ingredientai:

  • 3 l vandens;
  • 750 g braškių;
  • 1 valg. šaukšt. medaus;
  • 2 arbat. šaukšt. cukraus;
  • šlakelis citrinos sulčių;
  • sauja razinų.

Gaminimas:

1. Braškes nuplaukite ir suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu ir kaitinkite, kol užvirs, nuimkite nuo ugnies.

2. Po 10 minučių braškes perkoškite. Į gautą skystį sudėkite medų, cukrų, įpilkite citrinos sulčių ir gerai išmaišykite. Paragaukite: jei trūksta saldumo, pridėkite dar cukraus ar medaus. Leiskite 1–2 valandas pastovėti.

3. Praėjus šiam laikui gėrimą išpilstykite į tamsius butelius – tik neperpildykite, palikite 7–10 cm nuo viršaus. Į butelius įmeskite po kelias razinas ir sandariai užsukite.

4. Laikykite butelius šaltoje vietoje 7–10 parų. Jei norite girą gerti greičiau, butelius pirmas 2 paras laikykite šiltoje, kitas 2 paras – šaltoje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis