Gaivios salotos su tigrinėmis krevetėmis
8 porcijoms reikės:
- 800 g lukštentų tigrinių krevečių (jeigu kas nemėgsta jūros gėrybių galima pakeisti į kepintos vištienos gabalėlius);
- 8 skiltelių nulupto česnako;
- 15 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 400 g įvairių salotų asorti (gražgarsčių, sultenių ir pan.);
- Konservuotų ananasų griežinėlių pagal norimą išgauti. pikantiškumo intensyvumą, o kas nemėgsta saldžiarūgščiai - galima keisti į ridikėlius apie 20 vnt;
- 40 juodųjų alyvuogių be kauliuko arba keičiant į smulkintus vyšninius pomidoriukius;
- 1 stiklinė natūralių apelsino sulčių;
- Santa Maria druskos, Santa Maria juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Krevetes ir smulkiai supjaustytas česnako skilteles sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite maždaug 3-5 minutes. Baigdami kepti pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
2. Į indą sudėkite salotas, griežinėliais pjaustytus ananasą arba ridikėlius ir alyvuoges.
3. Ant viršaus sudėkite kepintas krevetes (arba keisdami į kepintą vištieną) su česnakais, apšlakstykite apelsino sultimis.
Skanaus!
Dėkojame Audriui už receptą! Kviečiame pasidalinti ir Jus!
Savo patiekalų receptus su nuotraukomis siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki gruodžio 22 d., o 15min redakcija, atrinkusi tris geriausius receptus, apdovanos jų autorius puikiais prizais – prieskonių „Santa Maria“ rinkiniais.