Agurkų „laiveliai“
Ingredientai:
- 1 puodelis virtų avinžirnių;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos (mes naudojome juodąją);
- svogūno laiškų
- 2 valg. šaukš. saulėgrąžų grietinės;
- 4 trumpavaisių agurkai;
- šviežiai maltų pipirų.
Gaminimas:
1. Avinžirnius sutrinkite grūstuve ar šakute. Susmulkinkite svogūno laiškus.
2. Avinžirnių masę sumaišykite su svogūno laiškais, saulėgrąžų grietine, druska
3. Išilgai perpjaukite agurkus, išskobkite sėklas ir sukraukite įdarą.
Žaliųjų žirnelių ir mėtų užtepėlė
Ingredientai:
- 250 šviežių žaliųjų žirnelių (galima naudoti ir konservuotus);
- 2 skiltelės česnako;
- 12 šviežių mėtos lapelių;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- žiupsnis druskos;
- 1/4 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų;
- 1/4 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
- šiek tiek aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite žirnelius. Kepkite apie 7 min. kol žirneliai suminkštės. Iškepusius atvėsinkite. Jeigu naudojate konservuotus tuomet kepinti nereikia.
2. Visus ingredientus sudėkite į elektrinį maisto trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Jei sunkiai trinasi, įpilkite dar šaukštą aliejaus. Druskos dėkite pagal skonį.
Paruoštą užtepėlę laikykite šaldytuve.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas„ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Vegan pipiras ir “Wise taste“). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!