Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas iššūkis: aštri pomidorų sriuba ir šokoladiniai kavos rutuliukai

Visiems mums į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Šokoladiniai kavos rutuliukai
Šokoladiniai kavos rutuliukai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Aštri pomidorų sriuba

Ingredientai:

  • 1 kg pomidorų;
  • 2 raudonosios paprikos;
  • 2 raudonieji svogūnai;
  • 1 aitrioji paprika;
  • 1 česnako galvutė;
  • 1/2 arbat. šaukšt. džiovinto baziliko;
  • 100-250 ml daržovių sultinio (galima keisti vandeniu arba kokosų pienu);
  • 3-4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. balzaminio kremo;
  • druskos (pagal skonį);
  • juodųjų pipirų (pagal skonį).

Gaminimas:

1. Pomidorus ir svogūnus perpjauname pusiau. Nuo česnako nupjauname tik viršų.

2. Dedame visas daržoves ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apšlakstome aliejumi ir balzaminiu kremu bei apibarstome džiovintu baziliku.

3. Įkaitiname orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros, dedame skardą su daržovėmis ir kepame 45-50 min.

4. Nuo paprikų ir aitruosios paprikos nuimame odelę ir pašaliname sėklytes. Česnaką išspaudžiame.

5. Daržoves dedame į smulkintuvą ir sutriname iki vientisos konsistencijos. Perpilame į puodą. Praskiedžiame daržovių sultiniu, užverdame ir verdame 10 min. Pagardiname druska ir pipirais.

6. Tiekiame su augaliniu jogurtu.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Aštri pomidorų sriuba
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Aštri pomidorų sriuba

Šokoladiniai kavos rutuliukai

Ingredientai:

  • 15 datulių;
  • 4 valg. šaukšt. avižinių dribsnių;
  • 2 valg. šaukšt. kokosų drožlių;
  • 2 valg. šaukšt. kakavos miltelių;
  • 2 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • 30 ml stiprios kavos;
  • 1/4 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 1/4 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 1/8 arbat. šaukšt. malto muskato riešuto.

Gaminimas:

1. Visus ingredientus sutriname elektriniu maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Ją dedame į šaldytuvą 10-20 min.

2. Formuojame rutuliukus ir apvoliojame kakavos milteliuose.

Pastaba: jei datulės kietos, 15 min. pamirkykite karštame vandenyje.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Šokoladiniai kavos rutuliukai
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Šokoladiniai kavos rutuliukai

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais