15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

auGalingas iššūkis: avižų-grikių batonėliai ir vasariškas daržovių troškinys

Visiems mums į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Avižų ir grikių batonėliai

Ingredientai:

  • 1 puodelis (180 g) grikių kruopų;
  • 2 puodeliai (475 ml) vandens;
  • 2 puodeliai (230 g) avižinių dribsnių;
  • 1 puodelis (130 g) sultingų datulių be kauliukų;
  • ¼ puodelio (60 ml) agavų sirupo;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • ½ arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 puodelis (160 g) mažų juodojo šokolado gabaliukų;
  • ½ puodelio (40 g) kokosų drožlių.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros ir patieskite kepimo popieriaus ant skardos.

2. Mažame puode užvirkite vandenį su grikiais. Virkite 5–7 min. ant vidutinės ugnies be dangčio, kol grikiai suminkštės. Nusunkite grikius ir palikite atvėsti 10 min.

3. Sudėkite grikius, avižas, datules, sirupą, vanilę ir druską į kombainą. Trinkite, kol viskas gerai susimaišys. Ranka įmaišykite kokosų drožles ir šokolado gabaliukus.

4. Paskleiskite mišinį ant kepimo popieriaus (jis turi būti maždaug 1,25 cm storio). Supjaustykite maždaug į 12 dalių, neatskirdami gabaliukų.

5. Kepkite 30 min., tada atskirkite gabaliukus, apverskite ir kepkite dar 15 min. Palikite atvėsti 15 min.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Avižų ir grikių batonėliai
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Avižų ir grikių batonėliai

Vasariškas daržovių troškinys

Ingredientai:

  • 1 valg. šaukšt. (15 ml) saulėgrąžų aliejaus;
  • 1 puodelis (140 g) supjaustyto svogūno;
  • 2 puodeliai (280 g) supjaustytos cukinijos;
  • 120 g šparaginių žaliųjų pupelių;
  • 2 skiltelės smulkinto česnako;
  • 3 puodeliai (500 g) pomidorų gabaliukų;
  • 1,5 puodelio (315 g) konservuotų ar virtų kukurūzų;
  • 2 skardinės (850 g) baltų pupelių su skysčiu;
  • 1 puodelis (235 ml) daržovių sultinio;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovinto baziliko;
  • ½ arbat. šaukšt. džiovintų petražolių;
  • ⅛ arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • žiupsnelis raudonųjų pipirų (nebūtina).

Gaminimas:

1. Ant vidutinės ugnies puode įkaitinkite aliejų. Dėkite svogūnus, cukinijas ir šparagines pupeles ir kepkite 5 min., kol svogūnai taps permatomi. Įmaišykite česnaką, pomidorus ir kukurūzus. Kepkite 3 min.

2. Dėkite į puodą ir konservuotas pupeles su skysčiu, pilkite sultinį, berkite baziliką, petražoles ir pipirus.

3. Uždenkite puodą ir virkite 7 min., kartas nuo karto pamaišydami.

4. Paragaukite troškinį ir įdėkite druskos, dar žolelių, jei reikia.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Vasariškas daržovių troškinys
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Vasariškas daržovių troškinys

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Vegan Yack Attack). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais