Bananų duona su šokolado gabaliukais
Ingredientai:
- 1,5 puodelio viso grūdo speltų miltų;
- 0,25 puodelio kokosų miltų;
- žiupsnis druskos;
- 2,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,3 puodelio kokosų aliejaus;
- 12 minkštų datulių;
- 0,25 puodelio augalinio pieno;
- 2 prinokę bananai (ir dar 1 papildomo, jei norisi uždėti ant viršaus, kaip nuotraukoje);
- 50–60 g juodojo šokolado.
Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišome sausus produktus ir atidedame į šoną.
2. Išimame kauliukus iš datulių, jas elektriniu maisto smulkintuvu sumalame kartu su augaliniu pienu.
3. Bananus sutriname šakute, o tada išplakame juos su ištirpintu kokosų aliejumi ir datulių mase.
4. Į gautą masę įmaišome sausus produktus.
5. Šokoladą susmulkiname ir įmaišome į tešlą.
6. Tešlą krečiame į pailgą, kepimo popieriumi į išklotą kepimo formą ir dedame kepti į įkaitintą iki 200° laipsnių temperatūros orkaitę. Kepame 30–35 min. Ar iškepė, tikriname mediniu pagaliuku – ištraukus jis turi būti sausas. Prieš pjaustant paliekame atvėsti.
Sausainiai su karamele
Ingredientai:
pagrindui:
- 2 puodeliai avižų dribsnių;
- 0,5 puodelio kokosų miltų;
- 2 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
- žiupsnis druskos;
- 0,3 puodelio kokosų aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. agavų sirupo;
- 0,25 puodelio šalto vandens.
karamelės sluoksniui:
- 0,5 puodelio riešutų sviesto;
- 0,3 puodelio datulių sirupo;
- žiupsnis druskos.
viršui:
- 150 g šokolado.
Gaminimas:
1. Visų pirma pasigaminame pagrindą – avižas sumalame į miltus. Dubenyje sumaišome gautus miltus, krakmolą ir druską.
2. Tuomet sudedame kokosų aliejų, sirupą ir šakute ištriname, kol pasidaro masė, panaši į šlapią smėlį. Pilame šaltą vandenį ir toliau šakute maišome, kol masė pradeda lipti, pabaigiame minkyti rankomis.
3. Suformuojame kamuoliuką, paliekame dubenyje ir dedame į šaldytuvą bent pusvalandžiui.
4. Stačiakampę kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Iš šaldytuvo išimtą tešlą rankomis išlyginame kepimo formoje, gerai paspaudžiame, kelis kartus subadome šakute.
5. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 7–10 min., baigiant kepti stebime, kad neperkeptų. Išimame ir paliekame atvėsti.
6. Pagaminame karamelę. Visus ingredientus tiesiog sumaišome kartu ir paskleidžiame ant tešlos pagrindo.
7. Dedame trumpam į šaldytuvą ir per tą laiką išlydome šokoladą, jį pilame ant karameles ir tolygiai paskirstome. Dedame bent valandai į šaldytuvą.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai tinklaraštis Follow your spoon). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!