„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

auGalingas iššūkis: blynai su „pasukomis“ ir veganiška pietų dėžutė

Visiems mums į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Augalingi blynai su „pasukomis“

Ingredientai:

  • 250 ml migdolų pieno;
  • 2 valg. šaukšt. citrinų sulčių;
  • 2 arbat. šaukšt. maltų linų sėmenų ir 3 valg. šaukšt. vandens;
  • 210 g speltų miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 2 valg. šaukšt. klevų sirupo ar medaus;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Migdolų pieną sumaišome su citrinų sultimis ir paliekame pastovėti 5 min., kol masė pasidarys panaši į pasukas.

2. Linų sėmenis užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 5 min. (vietoje linų sėmenų galite naudoti ir ispaninio šalavijo (chia) sėklas).

3. Miltus atskirame dubenyje sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu, druska.

4. Į miltų masę supilame pieno mišinį, linų sėmenis ir klevų sirupą. Viską gerai išmaišome.

5. Iš paruoštos tešlos kabindami po šaukštą įkaitintoje keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus kepame blynelius.

6. Tiekiame su uogomis, klevų sirupu.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Blynai su „pasukomis“
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Blynai su „pasukomis“

Pietų dėžutė: keptas tofu su troškintais batatais (saldžiosiomis bulvėmis)

  • Ingredientai (2 didelėms porcijoms):
  • 150 g bolivinės balandos kruopų (sveriame prieš virimą);
  • 2–3 stiklinės vandens;
  • žiupsnis druskos.

tofu:

  • 1 pakuotė (170 g) tofu be jokių priedų;
  • 2 valg. šaukšt. migdolų miltų;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. kumino;
  • 1/2 arbat. šaukšt. česnako miltelių;
  • 1/4 arbat. šaukšt. Kajeno paprikų miltelių;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus (naudojau rapsų).

batatams:

  • 2 vidutinio dydžio batatai;
  • 200 ml kokosų pieno;
  • 1/2 arbat. šaukšt. baziliko miltelių;
  • 1/4 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/4 arbat. šaukšt. pipirų;
  • 1/2 arbat. šaukšt. česnako miltelių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių.

Gaminimas:

1. Bolivinę balandą išverdame (virimo instrukciją rasite ant pakuotės).

2. Tofu ir batatus supjaustome kubeliais (prieš pjaustydami tofu gerai nusausinkite, kad nebūtų šlapias. Bulves nulupkite).

3. Dubenėlyje sumaišykite miltus su prieskoniais, kurie yra skirti tofu.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kiekvieną tofu gabaliuką apvoliokite miltų mišinyje ir dėkite į keptuvę. Apkepinkite iš visų pusių. Miltų šiek tiek nubyrės, nesijaudinkite!

5. Į tą pačią keptuvę, kur kepė tofu, sudėkite smulkintas batatus, kepkite apie 7 minutes vis pamaišydami. Tada supilkite kokosų pieną ir keptuvę uždenkite bei leiskite pasitroškinti apie 10–12 min. ant vidutinės kaitros. Sudėkite prieskonius ir dar patroškinkite 5–7 min., kol batatai suminkštės (jei trūksta skysčio, galite įpilti šiek tiek vandens).

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Pietų dėžutė: keptas tofu su batatais
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Pietų dėžutė: keptas tofu su batatais

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Wise taste). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs