Augalingi blynai su „pasukomis“
Ingredientai:
- 250 ml migdolų pieno;
- 2 valg. šaukšt. citrinų sulčių;
- 2 arbat. šaukšt. maltų linų sėmenų ir 3 valg. šaukšt. vandens;
- 210 g speltų miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1/2 arbat. šaukšt. cinamono;
- 2 valg. šaukšt. klevų sirupo ar medaus;
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Migdolų pieną sumaišome su citrinų sultimis ir paliekame pastovėti 5 min., kol masė pasidarys panaši į pasukas.
2. Linų sėmenis užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 5 min. (vietoje linų sėmenų galite naudoti ir ispaninio šalavijo (chia) sėklas).
3. Miltus atskirame dubenyje sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu, druska.
4. Į miltų masę supilame pieno mišinį, linų sėmenis ir klevų sirupą. Viską gerai išmaišome.
5. Iš paruoštos tešlos kabindami po šaukštą įkaitintoje keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus kepame blynelius.
6. Tiekiame su uogomis, klevų sirupu.
Pietų dėžutė: keptas tofu su troškintais batatais (saldžiosiomis bulvėmis)
- Ingredientai (2 didelėms porcijoms):
- 150 g bolivinės balandos kruopų (sveriame prieš virimą);
- 2–3 stiklinės vandens;
- žiupsnis druskos.
tofu:
- 1 pakuotė (170 g) tofu be jokių priedų;
- 2 valg. šaukšt. migdolų miltų;
- 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
- 1/2 arbat. šaukšt. kumino;
- 1/2 arbat. šaukšt. česnako miltelių;
- 1/4 arbat. šaukšt. Kajeno paprikų miltelių;
- 2 valg. šaukšt. aliejaus (naudojau rapsų).
batatams:
- 2 vidutinio dydžio batatai;
- 200 ml kokosų pieno;
- 1/2 arbat. šaukšt. baziliko miltelių;
- 1/4 arbat. šaukšt. druskos;
- 1/4 arbat. šaukšt. pipirų;
- 1/2 arbat. šaukšt. česnako miltelių;
- 1/2 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių.
Gaminimas:
1. Bolivinę balandą išverdame (virimo instrukciją rasite ant pakuotės).
2. Tofu ir batatus supjaustome kubeliais (prieš pjaustydami tofu gerai nusausinkite, kad nebūtų šlapias. Bulves nulupkite).
3. Dubenėlyje sumaišykite miltus su prieskoniais, kurie yra skirti tofu.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kiekvieną tofu gabaliuką apvoliokite miltų mišinyje ir dėkite į keptuvę. Apkepinkite iš visų pusių. Miltų šiek tiek nubyrės, nesijaudinkite!
5. Į tą pačią keptuvę, kur kepė tofu, sudėkite smulkintas batatus, kepkite apie 7 minutes vis pamaišydami. Tada supilkite kokosų pieną ir keptuvę uždenkite bei leiskite pasitroškinti apie 10–12 min. ant vidutinės kaitros. Sudėkite prieskonius ir dar patroškinkite 5–7 min., kol batatai suminkštės (jei trūksta skysčio, galite įpilti šiek tiek vandens).
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Wise taste). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!