auGalingas iššūkis: braškinis tortas ir naminis uogų ir mėtų limonadas

Visiems mums į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi skanėstai
auGalingi skanėstai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Braškinis tortas

Ingredientai:

  • 160 g datulių be kauliukų;
  • 10 g kakavos;
  • 60 g migdolų riešutų;
  • 3 valg. šaukšt. tirpinto kokosų aliejaus;
  • 300 g braškių;
  • 1 skardinė riebaus kokosų pieno (naudoti tik kietąją dalį);
  • 5 g agaro;
  • 20–25 g klevų sirupo (arba agavų);
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių.

papuošimui:

  • braškių;
  • smulkinto šokolado;
  • mėtų lapelių.

Gaminimas:

1. Nusipirkę kokosų pieno skardinę palikite ją šaldytuve, kad riebioji dalis nusistovėtų. Kokosų pieną sumaišykite su citrinos sultimis, klevų sirupu ir palikite stovėti kambario temperatūroje.

2. Džiovintas datules užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 30 minučių. Jei naudojate šviežias, užtenka tik nuplauti.

3. Datules kartu su kokosų aliejumi sudėkite į elektrinį trintuvą ir susmulkinkite iki pastos konsistencijos.

4. Migdolus atskirai sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su trintomis datulėmis ir kakava.

5. Apvalią formą (18 cm skersmens, bet tiktų ir dar mažesnė) išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite riešutų ir datulių masę, paskirstykite ir gerai suspauskite. Dėkite į šaldytuvą.

6. Braškes sudėkite į kokteilinę ir susmulkinkite. Supilkite į nedidelį puodą, įjunkite kaitrą ir iškart įdėkite agaro miltelių. Maišykite šluotele, užvirkite ir pavirkite 1 minutę.

7. Braškių masę iškart sumaišykite su kokosų pieno mase ir supilkite į kepimo formą ant riešutinio pagrindo. Laikykite šaldytuve kelias valandas.

8. Sustingusį tortą puoškite braškėmis, šokolado drožlėmis ir mėtų lapeliais.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Braškinis tortas
Tinklaraščio archyvo nuotr./Braškinis tortas

Naminis limonadas su uogomis ir mėtomis

Šiam limonadui tinka bet kokios jūsų mėgstamos uogos. Čia panaudoti šaldiklyje užsibuvę juodieji serbentai.

Ingredientai:

  • 100 g šaldytų uogų;
  • 1 stiklinė vandens (šalto);
  • 1 stiklinė gazuoto vandens;
  • 1/3 stiklinės citrinų sulčių;
  • 1/4 stiklinės klevų sirupo (arba medaus);
  • 8 mėtos lapeliai.

Gaminimas:

1. 1 stiklinę vandens sumaišykite su klevų sirupu ir palikite 5 minutėms pastovėti.

2. Į ąsotį supilkite citrinos sultis, gazuotą vandenį, vandenį su klevų sirupu. Sudėkite uogas, mėtos lapelius ir išmaišykite.

3. Tiekite su ledo kubeliais ir citrinos griežinėliu.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Naminis limonadas su uogomis ir mėtomis
Tinklaraščio archyvo nuotr./Naminis limonadas su uogomis ir mėtomis

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai tinklaraštis Wise Taste). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis