Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas iššūkis: brokolių salotos su avinžirniais ir veganiška bananų duona

Visiems mums naudinga valgyti daugiau daržovių. Taip pat svarbu rinktis įvairesnius ir įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis ir ankštiniais produktais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingų patiekalų duetas
auGalingų patiekalų duetas / Tinklaraštininkės nuotr.

Traškios brokolių salotos su avinžirniais

Ingredientai:

  • 60 g sūdytų ir kepintų žemės riešutų;
  • 1 brokolis, suskirstytas žiedynais;
  • 1 skardinė konservuotų arba 250 g virtų avinžirnių;
  • 1/2 vidutinio svogūno;
  • 2 saujos džiovintų spanguolių;
  • 25 g šviežių petražolių.

padažui:

  • 50 ml citrinos sulčių;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. medaus;
  • 1 arbat. šaukšt. garstyčių;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/4 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Svogūną susmulkiname. Brokolius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 2 minutėms.

2. Padažui skirtus ingredientus sumaišome.

3. Brokolius nukošiame ir sumaišome su kitais ingredientais bei paruoštu padažu.

Tinklaraštininkės nuotr. /Traškios brokolių salotos su avinžirniais
Tinklaraštininkės nuotr. /Traškios brokolių salotos su avinžirniais

Veganiška bananų duona

Ingredientai:

  • 3 sunokę bananai;
  • 50 m alyvuogių aliejaus;
  • 40 g obuolių tyrės;
  • 1/2 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
  • 1/2 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 150 g pilno grūdo speltų miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. sodos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 1/4 arbat. šaukšt. malto imbiero;
  • 1/4 arbat. šaukšt. malto muskato riešuto;
  • žiupsnis druskos;
  • 50 g sorų kruopų.

Gaminimas:

1. Banaus sutriname šakute. Dedame obuolių tyrę, ispaninio šalavijo sėklas, pilame aliejų, vanilės ekstraktą, citrinos sultis ir gerai išmaišome.

2. Miltus sumaišome su soda, druska ir prieskoniais.

3. Sumaišome abu mišinius (tačiau ilgai maišyti nereikia). Įmaišome ir sorų kuopas.

4. Tešlą pilame į aliejumi pateptą formą.

5. Kepame iki 175 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 4560 min.

6. Visiškai atvėsiname kepimo formoje, o tada ištraukiame, supjaustome ir tiekiame.

Tinklaraštininkės nuotr. /Veganiška bananų duona
Tinklaraštininkės nuotr. /Veganiška bananų duona

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šįkart tai Oksana ir Rima iš tinklaraščio Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais