Traškios brokolių salotos su avinžirniais
Ingredientai:
- 60 g sūdytų ir kepintų žemės riešutų;
- 1 brokolis, suskirstytas žiedynais;
- 1 skardinė konservuotų arba 250 g virtų avinžirnių;
- 1/2 vidutinio svogūno;
- 2 saujos džiovintų spanguolių;
- 25 g šviežių petražolių.
padažui:
- 50 ml citrinos sulčių;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. medaus;
- 1 arbat. šaukšt. garstyčių;
- 1 skiltelė česnako;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1/4 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Svogūną susmulkiname. Brokolius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 2 minutėms.
2. Padažui skirtus ingredientus sumaišome.
3. Brokolius nukošiame ir sumaišome su kitais ingredientais bei paruoštu padažu.
Veganiška bananų duona
Ingredientai:
- 3 sunokę bananai;
- 50 m alyvuogių aliejaus;
- 40 g obuolių tyrės;
- 1/2 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
- 1/2 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
- 150 g pilno grūdo speltų miltų;
- 1 arbat. šaukšt. sodos;
- 1/2 arbat. šaukšt. cinamono;
- 1/4 arbat. šaukšt. malto imbiero;
- 1/4 arbat. šaukšt. malto muskato riešuto;
- žiupsnis druskos;
- 50 g sorų kruopų.
Gaminimas:
1. Banaus sutriname šakute. Dedame obuolių tyrę, ispaninio šalavijo sėklas, pilame aliejų, vanilės ekstraktą, citrinos sultis ir gerai išmaišome.
2. Miltus sumaišome su soda, druska ir prieskoniais.
3. Sumaišome abu mišinius (tačiau ilgai maišyti nereikia). Įmaišome ir sorų kuopas.
4. Tešlą pilame į aliejumi pateptą formą.
5. Kepame iki 175 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45–60 min.
6. Visiškai atvėsiname kepimo formoje, o tada ištraukiame, supjaustome ir tiekiame.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šįkart tai Oksana ir Rima iš tinklaraščio Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!