Augalingi burokėlių kepsneliai su avižų dribsniais
(receptas iš tinklaraščio Sveikas receptas)
Ingredientai (2–3 asm.):
(paruošimo laikas – 20 min.)
- 50 g avižinių dribsnių;
- 240 g virtų ar konservuotų avinžirnių;
- 3 arbat. šaukšt. džiovintų krapų arba kelių šakelių šviežių;
- 3 česnako skiltelės;
- 1 nedidelis burokėlis (apie 300 g);
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. ciberžolės;
- 1/2 arbat. šaukšt. pipirų;
- 25 g avinžirnių miltų;
- 1/8 arbat. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių;
- 1 valg. šaukšt. aliejaus.
Gaminimas:
1. Buroką nulupame, supjaustome ir kartu su prieskoniais bei česnaku sutriname kokteilinėje ar maisto smulkintuve.
2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir supilame burokėlių masę. Kepame 5–7 minutes.
3. Likusius ingredientus sudedame į smulkintuvą ar kokteilinę ir susmulkiname. Sumaišome su burokėlių mase. Rankomis suformuojame norimo dydžio kepsnelius ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.
Skaniausias obuolių pyragas
(receptas iš tinklaraščio Wise taste)
Ingredientai:
tešlai:
- 130 g avižinių miltų;
- 65 g migdolų miltų;
- 70 g cukraus;
- 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių (naudojau gluten free kepimo miltelius, jei dedate paprastus miltelius, dėkite tik 1 arbat. šaukšt.);
- 1/2 arbat. šaukšt. kardamono;
- žiupsnis druskos;
- 100 g kokosų aliejaus.
obuolių sluoksniui:
- 1 obuolys (apie 200 g);
- 1/2 arbat. šaukšt. cinamono.
migdoliniam viršui:
- 25 g cukraus;
- 80 g migdolų riekelių;
- 60 g kokosų aliejaus.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą ištepame aliejumi (naudojau 18 cm skersmens, jeigu naudosite didesnę rekomenduoju ingredientų porciją dvigubinti).
2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, kardamonu, druska, cukrumi. Kokosų aliejų ištirpiname ir supilame į miltų mišinį, išmaišome. Tešlą supilame į kepimo skardą.
3. Obuolius supjaustome riekelėmis ir sudedame ant tešlos viršaus, apibarstome cinamonu ir dedame į orkaitę, kepame 20 minučių.
4. Ruošiame migdolinį viršų. Kokosų aliejų ištirpiname ir sumaišome su migdolinėmis riekelėmis bei cukrumi.
5. Sudedame ant pyrago viršaus ir dar kepame 15 minučių.
6. Pyragą atvėsiname.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Soul food ir Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!