Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas iššūkis: cukinijų ir pomidorų sriuba su kokosų pienu bei braškių mačia

Visiems mums naudinga valgyti daugiau daržovių. Taip pat svarbu rinktis įvairesnius ir įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis ir ankštiniais produktais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingų patiekalų duetas
auGalingų patiekalų duetas / Tinklaraštininkės nuotr.

Cukinijų ir pomidorų sriuba su kokosų pienu

Ingredientai:

  • 600 g cukinijos;
  • 1 svogūnas;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 3 vidutinio dydžio pomidorai;
  • 200 ml karšto vandens;
  • 200 ml riebaus kokosų pieno;
  • 1 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių;
  • 3 arbat. šaukšt. džiovinto baziliko;
  • 1 valg. šaukšt. kokosų aliejaus ar kito tinkamo kepimui.

Gaminimas:

1. Svogūnus, česnakus susmulkiname. Cukinijas su pomidorais supjaustome kubeliais.

2. Puode, kuriame virsite sriubą, ištirpiname kokosų aliejų ir sudedame svogūnus kartu su česnakais. Pakepiname maišydami kelias minutes, kol svogūnai suminkštės. Tuomet sudedame cukinijas ir maišydami kepame 5 minutes.

3. Į apkepusias cukinijas su svogūnais sudedame pomidorus ir viską užpilame vandeniu. Verdame 10 minučių.

4. Į apvirusias cukinijas sudedame prieskonius ir supilame kokosų pieną. Verdame dar 5 minutes, nuimame nuo ugnies ir sutriname. Gardiname šviežiais baziliko lapeliais ir kanapių sėklomis.

Tinklaraštininkės nuotr. /Cukinijų ir pomidorų sriuba su kokosų pienu
Tinklaraštininkės nuotr. /Cukinijų ir pomidorų sriuba su kokosų pienu

Braškinė mačia

Ingredientai:

  • 3–4 braškės;
  • 300 ml augalinio „pieno“;
  • 0,7 arbat. šaukšt. mačios arbatos miltelių;
  • ledukų;
  • saldiklio (pagal skonį).

Gaminimas:

1. Sutriname braškes.

2. Mačią užpilame 30–40 ml šilto vandens ir gerai išmaišome.

3. Į stiklinę dedame trintas braškes, ledukus, pilame „pieną“.

4. Ant viršaus plona srovele pilame mačios arbatą.

Tinklaraštininkės nuotr. /Braškių „matcha“
Tinklaraštininkės nuotr. /Braškių „matcha“

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šįkart tai Rima bei Oksana Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais