Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas iššūkis: daržovių bei avinžirnių troškinys ir granola, ruošta keptuvėje

Visiems mums į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnių, įdomesnių patiekalų. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščių archyvo nuotr.

Daržovių troškinys su kokosų pienu ir avinžirniais
(receptas iš tinklaraščio Sveikas receptas)

Ingredientai:

  • 1 svogūnas;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 3 vidutinės bulvės;
  • 1 valg. šaukšt. tarkuoto imbiero;
  • 250 g virtų arba konservuotų avinžirnių;
  • 1 brokolis;
  • 1 paprika;
  • šiek tiek aliejaus kepimui;
  • šviežios kalendros lapelių;
  • 1 valg. šaukšt. ciberžolės;
  • 1 arbat. šaukšt. pankolio sėklų;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovinto baziliko;
  • šiek kajeno ir juodųjų pipirų;
  • druskos;
  • 1 skardinė neriebaus kokosų pieno.

Gaminimas:

1. Bulves nuplauname ir supjaustome kubeliais. Dedame į puodą su verdančiu vandeniu (vandens reikia 1 litro).

2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame svogūnus su česnakais, pakepiname kelias minutes. Papriką supjaustome kubeliais ir dedame į keptuvę, supilame kokosų pieną ir kepame dar 5 minutes.

3. Brokolius supjaustome ir kartu su išvirtais arba konservuotais avinžirniais dedame į puodą, kur verda bulves (bulves vienas reikėtų pavirti apie 5 minutes).

4. Į puodą supilame pakepintus svogūnus, česnakus, papriką. Sudedame visus prieskonius, išskyrus kalendros lapus. Verdame dar apie 8–9 minutes.

5. Išvirtą troškinį gardiname kalendros lapeliais.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Daržovių troškinys su kokosų pienu ir avinžirniais
Tinklaraščio archyvo nuotr./Daržovių troškinys su kokosų pienu ir avinžirniais

Keptuvėje ruošta granola su liofilizuotomis uogomis
(receptas iš tinklaraščio Wise taste)

Ingredientai:

  • 200 g viso grūdo avižinių dribsnių;
  • 50 g migdolų drožlių ar smulkintų riešutų;
  • 60 g migdolų riekelių;
  • 60 ml klevų (ar kito) sirupo arba medaus;
  • 60 ml tirpinto kokosų aliejaus ar sviesto;
  • 2 valg. šaukšt. natūralios kakavos;
  • žiupsnis druskos;
  • 11 g liofilizuotų aviečių;
  • 11 g liofilizuotų mėlynių.

Gaminimas:

1. Avižinius dribsnius sumaišome su kokosais, migdolais, kakava ir druska.

2. Keptuvę įkaitiname ir supilame aliejų bei klevų sirupą (ar kitą naudojamą saldiklį). Kaitiname, kol pradės burbuliuoti.

3. Į keptuvę supilame avižinių dribsnių ir kitų ingredientų mišinį, ant vidutinės kaitros kepame 15 minučių, vis pamaišome.

4. Iškepusią ir atvėsusią granolą sumaišome su liofilizuotomis uogomis, sudedame į sandarius indelius.

5. Skanaujame su augaliniu jogurtu ar pienu.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Keptuvėje ruošta granola su liofilizuotomis uogomis
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Keptuvėje ruošta granola su liofilizuotomis uogomis

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Sveikas receptas ir Wise tasteFollow your spoon). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais