„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

auGalingas iššūkis. Dviejų skonių veganiški ledai: kvepiantys kava ir vaisiniai

Visiems mums naudinga valgyti daugiau daržovių. Taip pat svarbu rinktis įvairesnius ir įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis ir ankštiniais produktais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Dviejų skonių veganiški ledai
Dviejų skonių veganiški ledai / Tinklaraštininkės nuotr.

Kavos skonio ledai su šokoladu

Ingredientai:

  • 100 g akvafabos (skysčio nuo konservuotų avinžirnių);
  • 30 g cukraus pudros (kokosų, cukranendrių cukraus);
  • 1/2 arbat. šaukšt. ksantano dervos (nebūtinai);
  • 1/5 arbat. šaukšt. citrinos rūgšties + žiupsnis druskos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. malto cinamono;
  • 1 arbat. šaukšt. tirpios kavos;
  • 30 g smulkiai tarkuoto juodojo šokolado.

Gaminimas:

1. Į plakimo indą pilame akfavabą, beriame ksantano dervos ir citrinos rūgšties bei druskos mišinį. Plakame tol, ko susidarys standžios putos.

2. Cukraus pudrą išmaišome su kava ir cinamonu.

3. Plakant beriame po 1 šaukštą cukraus pudros į akvafabą.

4. Įmaišome šokoladą.

5. Masę supilame į formą, uždengiame plėvelę ir dedame į šaldiklį.

6. Sušalusius ledus dedame į formeles, papuošiame šokoladu ir tiekiame.

Tinklaraštininkės nuotr. /Kavos skonio ledai su šokoladu
Tinklaraštininkės nuotr. /Kavos skonio ledai su šokoladu

Ledai su mangų tyre ir prieskoniais

Ingredientai:

  • 100 g akvafabos (skysčio nuo konservuotų avinžirnių);
  • 200 g mangų tyrės;
  • 50 g cukraus pudros (kokosų, cukranendrių cukraus);
  • 1/2 arbat. šaukšt. ksantano dervos (nebūtinai)
  • 1/5 arbat. šaukšt. citrinos rūgšties + žiupsnis druskos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. malto cinamono;
  • 1/4 arbat. šaukšt. malto kardamono

papuošimui:

  • pistacijų (tinka ir kiti riešutai).

Gaminimas:

1. Į plakimo indą pilame akfavabą, beriame ksantano dervos, citrinos rūgšties ir drusko mišinį. Plakame tol, ko susidarys standžios putos.

2. Cukraus pudrą išmaišome su prieskoniais.

3. Plakant beriame po 1 šaukštą cukraus pudros į akvafabą.

4. Toliau plakant pilame mango tyrę.

5. Masę supilame į formą, uždengiame plėvelę ir dedame į šaldiklį.

6. Sušalusius ledus dedame į formeles ir papuošiame riešutais.

Tinklaraštininkės nuotr. /Mangų ledai su riešutais
Tinklaraštininkės nuotr. /Mangų ledai su riešutais

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šįkart tai Oksana Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs