Figų ir mėtų rutuliukai
Ingredientai:
- 80 g džiovintų figų;
- 3–4 šviežios datulės (nebūtina, dėkite, jei norite saldžiau);
- 90 g migdolų;
- 120 g geltonųjų razinų;
- 6 valg. šaukšt. kokosų drožlių ir kokosų drožlių apvolioti;
- 7 šviežios mėtos lapeliai;
- 10 g šviežio imbiero.
Gaminimas:
1. Riešutus pamirkykite kelias valandas arba per naktį, o figas, datules ir razinas būtinai nuplaukite.
2. Į elektrinį maisto trintuvą sudėkite riešutus ir juos susmulkinkite (nebūtina smulkinti iki miltų konsistencijos, gali likti gabaliukų). Sudėkite likusius ingredientus ir susmulkinkite iki vientisos konsistencijos.
3. Formuokite rutuliukus ir juos apvoliokite kokosų drožlėse.
4. Galite skanauti iškart arba palaikyti šaldytuve kelias valandas (tada jie bus dar skanesni).
Kokosinė karamelė
Mėgaukitės atsargiai, nes tokį skanumyną galima suvalgyti ir per vieną kartą. Puikiai tiks gardinti sekmadieninius blynus, mėgstamus pudingus!
Ingredientai:
- 230 g cukraus (naudojau kokosų, bet tinka ir įprastas);
- 1 skardinė riebaus kokosų pieno;
- 2 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.
Gaminimas:
1. Skardinę su kokosų pienu pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms. Nuimame sustingusią dalį (likusį vandenį panaudojame gamindami kokteilius).
2. Cukrų sudedame į puodą ir kaitiname vieną minutę, kol gardžiai pakvips. Sumažiname ugnį ir sudedame kokosų pieną, vanilę ir aliejų.
3. Ugnį padidiname ir verdame 1 minutę nuolat maišydami šluotele. Tada ugnį sumažiname ir verdame dar 5–7 minutes, kol masė sutirštės.
4. Paliekame atvėsti puode ir po 30 min. supilame į stiklainiukus. Dedame į šaldytuvą ir laikome kelias valandas, kol karamelė visiškai sutirštės.
Suvartoti per 2 savaites!
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai tinklaraštis Wise Taste ir Oksana Misiukienė). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!