„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

auGalingas iššūkis: galetė su pomidorais ir kakaviniai datulių rutuliukai

Visiems mums į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Galetė su pomidorais ir tofu

Ingredientai:

tešlai:

  • 1 puodelis pilno grūdo speltos miltų;
  • 1/2 puodelio kvietinių miltų;
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus;
  • 1/4 puodelio + 3 valg. šaukšt. vandens;
  • 1/4 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/4 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

įdarui:

  • 1 didelis arba 2 mažesni pomidorai;
  • keli šaukštai tepamo kreminio auGalingo sūrio;
  • 1 pakelis marinuoto arba rūkyto tofu.

Gaminimas:

1. Visus tešlai skirtus ingredientus sumaišome kartu ir išminkome.

2. Pabarstę miltų ant lygaus paviršiaus, tešlą iškočiojame į ovalą/apskritimą, kad būtų gana plona, bet neplyštų. Perkeliame ją ant kepimo skardos, patiestos kepimo popieriumi. Ant tešlos per visą plotą tepame kreminį sūrį, ant viršaus sutrupiname tofu.

3. Pomidorą supjaustome riekelėmis ir išdėliojame ant viršaus. Tešlos kraštus užlankstome į vidų.

4. Pašlakstome trupučiu alyvuogių aliejaus, pabarstome druska, žolelėmis (nebūtinai) ir kepame iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30–35 min., kol tešlos kraštai paruduoja, o pomidorai iškepa. Galima tiekti tiek šiltą, tiek šaltą.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Galetė su pomidorais ir tofu
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Galetė su pomidorais ir tofu

Kakaviniai datulių ir tahinio (sezamų pastos) rutuliukai su traškiais grikiais

Ingredientai (apie 30 rutuliukų):

  • 25 minkštos datulės;
  • 1/3 puodelio tahinio;
  • 1/4 puodelio kokosų aliejaus;
  • 3 valg. šaukšt. kakavos;
  • 3 valg. šaukšt. kokosų miltų;
  • žiupsnis druskos;

traškiems grikiams:

  • 2 puodeliai nekepintų (žalių) grikių;
  • 2 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. datulių/agavų sirupo.
  • 1 valg. šaukšt. kakavos.

Gaminimas:

1. Visų pirma, grikius kartu su aliejumi, sirupu ir kakava pamaišydami pakepiname keptuvėje ant gana didelės kaitros apie 6–8 min., kol apskrunda. Paliekame atvėsti.

2. Datules, tahinį ir kokosų aliejų virtuviniame kombaine sumalame iki vientisos masės. Suberiame kakavą, miltus, druską ir malame toliau. Imame puodelį pakepintų grikių ir sumalame kartu su datulių mase. Likusius grikius suberiame į lėkštę.

3. Imame po šaukštelį datulių masės ir suformuojame rutuliuką. Jį apvoliojame grikiuose ir dar pasukame tarp rankų, kad jie įsispaustų į vidų. Rutuliukus dedame nakčiai į šaldytuvą, o po to irgi laikome šaldytuve.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kakaviniai datulių ir tahinio rutuliukai su traškiais grikiais
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kakaviniai datulių ir tahinio rutuliukai su traškiais grikiais

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Follow your spoon). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs