Grikių dubenėlis su tahini padažu
Į dubenėlį keliauja: grikiai, kepti moliūgai su kario prieskoniais, traški cukinija, pakepintos moliūgo sėklos, veganiška feta ir kreminis padažas. Papildomai arba vietoj kurio nors ingrediento dar tiktų kepta saldi bulvė ar burokėlis, tarkuota morka arba agurkas.
Ingredientai padažui (1-2 porcijoms):
- 2 šaukštų sezamų pastos tahini (jos galima pasigaminti ir patiems);
- 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1 arbat. šaukšt. agavų sirupo;
- 2 valg. šaukšt. vandens;
- 1/2 arbat. šaukšt. sojos padažo;
- 2 arbat. šaukšt. natūralaus jogurto (tinka sojų, kokosų);
- žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
Viską labai gerai išmaišome dubenėlyje.
Šokoladinis nekeptas braunis su riešutais
Ingredientai (pailgai kekso kepimo formai):
- 30 minkštų datulių;
- 1/2 puodelio riešutų sviesto;
- 1/4 puodelio kokosų aliejaus;
- 4 valg. šaukšt. kokosų miltų;
- 3 valg. šaukšt. kakavos;
- 1/4 arbat. šaukšt. druskos;
- 2 saujos paskrudintų mėgstamų riešutų (gali būti ir mišinys);
- 150 g juodojo šokolado;
- 1/3 puodelio sojų pieno.
Gaminimas:
1. Iš pradžių datules kartu su riešutų sviestu sumalame elektriniame virtuviniame kombaine. Dedame aliejų, miltus, kakavą, druską ir vėl viską malame iki vientisos konsistencijos.
2. Gautą masę dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir gerai prispaudžiame, išlyginame.
3. Ant viršaus beriame susmulkintus riešutus, šiek tiek įspaudžiame juos į pagrindą. Dedame į šaldytuvą.
4. Juodąjį šokoladą kartu su sojų pienu ištirpdome virš garų ir užpilame mišinį ant riešutų, išlyginame.
5. Desertą paliekame porą valandų šaldytuve, vėliau irgi laikome šaldytuve.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Follow your spoon). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!