Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas iššūkis: keptų paprikų padažas makaronams ir plikyti sausainiai

Visiems mums naudinga valgyti daugiau daržovių. Taip pat svarbu rinktis įvairesnius ir įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis ir ankštiniais produktais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraštininkės nuotr.

Keptų paprikų padažas su makaronais

Ingredientai (3–4 porcijoms):

  • 2 raudonosios paprikos;
  • 3 skiltelės česnako;
  • šiek tiek aliejaus;
  • žiupsnis druskos;
  • 1/4 puodelio augalinės grietinėlės arba riebaus kokosų pieno;
  • 1/2 puodelio vandens (gali būti iš verdančių makaronų);
  • 4–5 džiovinti pomidorai;
  • 1/2 pakelio tofu;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Paprikas perpjauname per pusę, išimame sėklas. Nulupame česnakus. Viską dedame ant kepimo skardos, pašlakstome aliejumi, apibarstome druska ir kepame apie 20 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje (su vėjeliu ir kaitinimu iš viršaus), kol paprikos apskrus.

2. Iškepusias paprikas, česnakus ir visus likusius ingredientus sudedame į elektrinį maisto smulkintuvą ir viską sumalame iki vientisos masės.

3. Sumaišome padažą su išvirusiais makaronais (ar kažkuo kitu, ką mėgstate) ir tiekiame.

Tinklaraštininkės nuotr. /Keptų paprikų padažas su makaronais
Tinklaraštininkės nuotr. /Keptų paprikų padažas su makaronais

auGalingi plikyti sausainiai

Ingredientai (2 skardoms):

  • 170 g miltų;
  • 75 g veganiško sviesto;
  • 120 ml avinžirnių skysčio (aquafabos);
  • 130 g rudojo cukraus;
  • 350 ml augalinio pieno.

Gaminimas:

1. Į puodą supilame augalinį pieną, sudedame augalinį sviestą ir nuolat maišydami užverdame.

2. Nukeliame nuo viryklės, suberiame miltus ir viską išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Tada suberiame cukrų, gerai išmaišome. Tešlą truputį atvėsiname.

3. Atskirame inde išplakame avinžirnių skystį iki standžių putų. Dedame po kelis šaukštus į plikytą masę ir atsargiai išmaišome. Tešla turi būti tokio tirštumo, kad išspaudus sausainius jie išlaikytų formą.

4. Dedame tešlą į konditerinį maišelį ir spaudžiame sausainius.

5. Kepame iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 20–30 min. (aš kepiau 35–40 min.), kol sausainiai gražiai apskrus.

6. Iškepusius laikome sandariame inde.

Tinklaraštininkės nuotr. /auGalingi plikyti sausainiai
Tinklaraštininkės nuotr. /auGalingi plikyti sausainiai

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šįkart tai Follow your spoon ir Daivitos vegetariška-veganiška virtuvė). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais