Keptų paprikų padažas su makaronais
Ingredientai (3–4 porcijoms):
- 2 raudonosios paprikos;
- 3 skiltelės česnako;
- šiek tiek aliejaus;
- žiupsnis druskos;
- 1/4 puodelio augalinės grietinėlės arba riebaus kokosų pieno;
- 1/2 puodelio vandens (gali būti iš verdančių makaronų);
- 4–5 džiovinti pomidorai;
- 1/2 pakelio tofu;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Paprikas perpjauname per pusę, išimame sėklas. Nulupame česnakus. Viską dedame ant kepimo skardos, pašlakstome aliejumi, apibarstome druska ir kepame apie 20 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje (su vėjeliu ir kaitinimu iš viršaus), kol paprikos apskrus.
2. Iškepusias paprikas, česnakus ir visus likusius ingredientus sudedame į elektrinį maisto smulkintuvą ir viską sumalame iki vientisos masės.
3. Sumaišome padažą su išvirusiais makaronais (ar kažkuo kitu, ką mėgstate) ir tiekiame.
auGalingi plikyti sausainiai
Ingredientai (2 skardoms):
- 170 g miltų;
- 75 g veganiško sviesto;
- 120 ml avinžirnių skysčio (aquafabos);
- 130 g rudojo cukraus;
- 350 ml augalinio pieno.
Gaminimas:
1. Į puodą supilame augalinį pieną, sudedame augalinį sviestą ir nuolat maišydami užverdame.
2. Nukeliame nuo viryklės, suberiame miltus ir viską išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Tada suberiame cukrų, gerai išmaišome. Tešlą truputį atvėsiname.
3. Atskirame inde išplakame avinžirnių skystį iki standžių putų. Dedame po kelis šaukštus į plikytą masę ir atsargiai išmaišome. Tešla turi būti tokio tirštumo, kad išspaudus sausainius jie išlaikytų formą.
4. Dedame tešlą į konditerinį maišelį ir spaudžiame sausainius.
5. Kepame iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 20–30 min. (aš kepiau 35–40 min.), kol sausainiai gražiai apskrus.
6. Iškepusius laikome sandariame inde.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šįkart tai Follow your spoon ir Daivitos vegetariška-veganiška virtuvė). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!