Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas iššūkis: kuskusas su sojos „mėsa“ ir linų sėmenų glotnutis

Visiems mums naudinga valgyti daugiau daržovių. Taip pat svarbu rinktis įvairesnius ir įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis ir ankštiniais produktais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraštininkės nuotr.

Pilno grūdo kuskusas su soja

Ingredientai:

  • 50 g sojos gabaliukų;
  • 30 ml sojos padažo;
  • 400 ml karšto vandens;
  • 150 g pilno grūdo kuskuso;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 paprika;
  • 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus.

Gaminimas:

1. Sojų gabaliukus užpilame sojų padažu, 50 ml vandens ir palaikome 15 min.

2. Svogūną ir papriką supjaustome kubeliais, česnaką smulkiai sukapojame.

3. Keptuvėje arba puode įkaitiname aliejų, beriame svogūnus, papriką, česnakus ir maišant kepame 3–5 min.

4. Dedame sojos gabaliukus su skysčiu, pomidorų pastą ir maišant troškiname 5–7 min.

5. Beriame kuskusą ir užpilame karštu vandeniu. Išmaišome ir laikome ant silpnos kaitros 10 min.

6. Tiekiame su šviežių daržovių salotomis.

Tinklaraštininkės nuotr. /Pilno grūdo kuskusas su soja
Tinklaraštininkės nuotr. /Pilno grūdo kuskusas su soja

Linų sėmenų glotnutis

Ingredientai:

  • 50 g auksinių linų sėmenų;
  • 1 stiklinė vandens;
  • 2 bananai;
  • 10 braškių;
  • 1 arbat. šaukšt. malto cinamono.

Gaminimas:

1. Linų sėmenis užpilame vandeniu ir paliekame 2–5 val.

2. Visus ingredientus dedame į elektrinį maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos konsistencijos.

3. Tiekiame su šviežiomis uogomis.

Tinklaraštininkės nuotr. /Glotnutis su linų sėmenimis
Tinklaraštininkės nuotr. /Glotnutis su linų sėmenimis

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šįkart tai Oksana ir Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais