Pilno grūdo kuskusas su soja
Ingredientai:
- 50 g sojos gabaliukų;
- 30 ml sojos padažo;
- 400 ml karšto vandens;
- 150 g pilno grūdo kuskuso;
- 1 svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 paprika;
- 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
- 1 valg. šaukšt. aliejaus.
Gaminimas:
1. Sojų gabaliukus užpilame sojų padažu, 50 ml vandens ir palaikome 15 min.
2. Svogūną ir papriką supjaustome kubeliais, česnaką smulkiai sukapojame.
3. Keptuvėje arba puode įkaitiname aliejų, beriame svogūnus, papriką, česnakus ir maišant kepame 3–5 min.
4. Dedame sojos gabaliukus su skysčiu, pomidorų pastą ir maišant troškiname 5–7 min.
5. Beriame kuskusą ir užpilame karštu vandeniu. Išmaišome ir laikome ant silpnos kaitros 10 min.
6. Tiekiame su šviežių daržovių salotomis.
Linų sėmenų glotnutis
Ingredientai:
- 50 g auksinių linų sėmenų;
- 1 stiklinė vandens;
- 2 bananai;
- 10 braškių;
- 1 arbat. šaukšt. malto cinamono.
Gaminimas:
1. Linų sėmenis užpilame vandeniu ir paliekame 2–5 val.
2. Visus ingredientus dedame į elektrinį maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos konsistencijos.
3. Tiekiame su šviežiomis uogomis.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šįkart tai Oksana ir Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!