Lęšių kepsneliai su cukinijomis
Ingredientai (10 kepsnelių):
- 300 g virtų raudonųjų lęšių;
- 1 nedidelė cukinija;
- 60–70 g miltų (avinžirnių arba speltų);
- 1 nedidelis svogūnas;
- 1/3 arbat. šaukšt. druskos;
- 1/2 arbat. šaukšt. ciberžolės;
- 1/2 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
- 1/2 arbat. šaukšt. kumino;
- kelios saujos smulkintų petražolių (nebūtina, bet jeigu turite, būtinai dėkite);
- šiek tiek aliejaus.
Gaminimas:
1. Cukiniją sutarkuokite ir, jeigu labai vandeninga, nusunkite.
2. Lęšius sumaišykite su tarkuotomis cukinijomis, miltais, prieskoniais (pirmiausia dėkite 60 g miltų, bet jeigu masė išeina per skysta, įberkite dar šiek tiek).
3. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus. Rankomis suformuokite norimo dydžio kepsnelius ir ant nedidelės kaitros apkepkite iš abiejų pusių.
Šokoladinis kremas, saldintas datulėmis
Kremą puikiai tinka valgyti su košėmis, vaisiais ar tiesiog tepti ant duonos ir gardinti uogomis ir mėtomis.
Ingredientai:
- 125 g lazdyno riešutų;
- 10 šviežių datulių be kauliukų;
- 30 g natūralios kakavos;
- 100 ml augalinio pieno;
- žiupsnis druskos;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitiname iki 180°C temperatūros. Ant skardos patiesiame kepimo popierių ir beriame riešutus. Kepame juos apie 5 minutes. Atvėsiname ir nuimame luobeles. Žinoma, galite iškart nusipirkti jau kepintų riešutų ir šį žingsnį praleisti.
2. Datules nuplauname, o jeigu naudosite džiovintas, rekomenduoju jas kelias valandas pamirkyti vandenyje.
3. Visus ingredientus sudedame į maisto trintuvą (naudojau kokteilinę) ir sutriname iki vientisos masės. Jeigu masė išeina per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pieno.
4. Kremą sudėkite į stiklainiuką ir laikykite šaldytuve.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai tinklaraštis Wise Taste). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus, bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!