Lęšių kukuliai
Ingredientai:
- 150 g raudonųjų lęšių;
- 125 g ryžių;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 2 valg. šaukšt. maltų linų sėmenų;
- 500 ml pomidorų sulčių arba tyrės (passata);
- 100–200 ml vandens;
- 1 arbat. šaukšt. džiovinto baziliko;
- 1/2 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
- 1/2 arbat. šaukšt. rūkytos saldžiosios paprikos miltelių;
- druskos;
- juodųjų pipirų;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Ryžius ir lęšius išverdame atskirai.
2. Morką stambiai sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais. Šias daržoves apkepiname.
3. Į dubenį dedame lęšius, ryžius, pusę kepintų morkų su svogūnais, linų sėmenis, prieskonius ir išmaišome.
4. Iš gautos masės formuojame nedidelius kukulius ir dedame į keptuvę.
5. Pomidorų tyrę sumaišome su vandeniu, pagardiname druska ir pipirais (galite papildomai dėti lauro ar kario lapų, gardinti mėgtamausiais prieskonių mišiniais). Užpilame kukulius. Troškiname ant vidutinės ugnies 20 min.
6. Tiekiame su šviežių daržovių salotomis.
Kriaušių limonadas su žolelėmis
Ingredientai:
- 3 vidutinio dydžio kriaušės;
- 150 ml vandens;
- 50 g klevų sirupo;
- 30 g citrinos sulčių;
- 1–2 šakelės čiobrelių arba 1 arbat. šaukšt. džiovintų žolelių;
- 1–2 šakelės rozmarino arba 1 arbat. šaukšt. džiovintų žolelių;
- 600 ml gazuoto vandens.
Gaminimas:
1. Kriaušes sutarkuojame arba labai smulkiai supjaustome ir dedame į puodą. Įpilame vandes, klevų sirupo, dedame žoleles. Užverdame, paverdame 1 minutę, nukeliame nuo ugnies ir paliekame 10–15 min.
2. Nukošiame, pagardiname citrinos sultimis ir atvėsiname.
3. Pagamintą sirupą pilame į ąsotį ir užpilame gazuotu vandeniu.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Oksana iš Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!