auGalingas iššūkis: makaronai su netradiciniu pesto padažu ir tobulas obuolių pyragas

Visiems mums į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Makaronai su gražgarsčių ir špinatų pesto padažu

Ingredientai (nedideliam indeliui):

  • 50 g gražgarsčių;
  • 100 g špinatų;
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. moliūgų sėklų;
  • 1 valg. šaukšt. saulėgrąžų sėklų;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1 arbat. šaukšt. prieskoninių žolelių mišinio;
  • šiek tiek citrinų sulčių;
  • druskos pagal skonį (dėjau 1/4 arbat. šaukšt.)
  • 2 valg. šaukšt. mielių dribsnių (nebūtina).

Gaminimas:

Viską sudedame į virtuvinį kombainą ir gerai sumalame iki beveik vientisos masės. Jei ji atrodo nepakankamai šlapia ir sunkiai malasi, įpilame dar šiek tiek aliejaus. Laikome sandariame indelyje šaldytuve.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Makaronai su gražgarsčių ir špinatų pesto
Tinklaraščio archyvo nuotr./Makaronai su gražgarsčių ir špinatų pesto

Tobulas obuolių pyragas

Ingredientai:

  • 1 1/2 puodelio baltų speltos miltų;
  • 1 puodelis grikių miltų;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 sarbat. šaukšt. sodos;
  • 1/4 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 1 puodelis kokosų cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. agavų sirupo;
  • 1 nedidelis labai gerai sunokęs bananas (maždaug 1/3 puodelio);
  • 1/4 puodelio kokosų aliejaus;
  • 1 1/2 arbat. šaukšt. obuolių acto;
  • 1 puodelis sojų pieno;
  • 1/2 puodelio vandens;
  • 5–6 obuoliai;
  • papildomai pabarstyti ant viršaus: 2 arbat. šaukšt. kokosų cukraus + 1 arbat. šaukšt. cinamono.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišome sausus produktus – nuo miltų iki cinamono – ir atidedame į šoną.

2. Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais.

3. Kitame dubenyje šakute sutriname bananą, sudedame visus likusius ingredientus ir išmaišome.

4. Miltų mišinį įsijojame į dubenį su šlapiais produktais ir viską gerai išmaišome.

5. Galiausiai įmaišome supjaustytus obuolius.

6. Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą ir kokosų aliejumi pateptą kepimo formą, išlyginame paviršių ir pabarstome cukraus ir cinamono mišiniu.

7. Kepame iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 50 min. (kaitinimas iš viršaus ir apačios), kol įsmeigus medinį pagaliuką jis lieka švarus.

8. Prieš pjaustydami pyragą paliekame atvėsti.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Veganiškas obuolių pyragas
Tinklaraščio archyvo nuotr./Veganiškas obuolių pyragas

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Follow your spoon). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis