Makaronai su gražgarsčių ir špinatų pesto padažu
Ingredientai (nedideliam indeliui):
- 50 g gražgarsčių;
- 100 g špinatų;
- 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. moliūgų sėklų;
- 1 valg. šaukšt. saulėgrąžų sėklų;
- 1 skiltelė česnako;
- 1 arbat. šaukšt. prieskoninių žolelių mišinio;
- šiek tiek citrinų sulčių;
- druskos pagal skonį (dėjau 1/4 arbat. šaukšt.)
- 2 valg. šaukšt. mielių dribsnių (nebūtina).
Gaminimas:
Viską sudedame į virtuvinį kombainą ir gerai sumalame iki beveik vientisos masės. Jei ji atrodo nepakankamai šlapia ir sunkiai malasi, įpilame dar šiek tiek aliejaus. Laikome sandariame indelyje šaldytuve.
Tobulas obuolių pyragas
Ingredientai:
- 1 1/2 puodelio baltų speltos miltų;
- 1 puodelis grikių miltų;
- 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 sarbat. šaukšt. sodos;
- 1/4 arbat. šaukšt. druskos;
- 2 arbat. šaukšt. cinamono;
- 1 puodelis kokosų cukraus;
- 2 valg. šaukšt. agavų sirupo;
- 1 nedidelis labai gerai sunokęs bananas (maždaug 1/3 puodelio);
- 1/4 puodelio kokosų aliejaus;
- 1 1/2 arbat. šaukšt. obuolių acto;
- 1 puodelis sojų pieno;
- 1/2 puodelio vandens;
- 5–6 obuoliai;
- papildomai pabarstyti ant viršaus: 2 arbat. šaukšt. kokosų cukraus + 1 arbat. šaukšt. cinamono.
Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišome sausus produktus – nuo miltų iki cinamono – ir atidedame į šoną.
2. Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais.
3. Kitame dubenyje šakute sutriname bananą, sudedame visus likusius ingredientus ir išmaišome.
4. Miltų mišinį įsijojame į dubenį su šlapiais produktais ir viską gerai išmaišome.
5. Galiausiai įmaišome supjaustytus obuolius.
6. Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą ir kokosų aliejumi pateptą kepimo formą, išlyginame paviršių ir pabarstome cukraus ir cinamono mišiniu.
7. Kepame iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 50 min. (kaitinimas iš viršaus ir apačios), kol įsmeigus medinį pagaliuką jis lieka švarus.
8. Prieš pjaustydami pyragą paliekame atvėsti.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Follow your spoon). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!