Marinuotas tofu kukurūzų „laiveliuose“
Ingredientai:
- 150 g kietojo tofu;
- 50 ml sojų padažo;
- 1 valg. šaukšt. ryžių acto;
- 1/2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
- 1/4 arbat. šaukšt. česnako miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
- salotų lapai;
- 1 aitrioji paprika;
- druskos;
- juodųjų pipirų;
- kukurūzų „laivelių“;
- aliejaus (kepimui);
- žaliosios citrinos (laimo).
Gaminimas:
1. Tofu supjaustome nedideliais kubeliais.
2. Dubenėlyje išmaišome sojų padažą, ryžių actą, klevų sirupą, česnako miltelius ir dedame tofu. Marinuojame mažiausiai 30 min.
3. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame tofu.
4. Krakmolą sumaišome su 1–2 šaukštais šalto vandens.
5. Į keptuvę pilame marinatą, likusi nuo tofu, maišant pilame ištirpintą krakmolą, užverdame ir nukeliame nuo kaitros.
6. Į kukurūzų laivelius dedame salotų, supjaustytos aitriosios paprikos, tofu, apliejame padažu ir apšlakstome žaliosios citrinos sultimis.
Riešutiniai rutuliukai su liofilizuotomis braškėmis
Ingredientai:
- 70 g anakardžių;
- 70 g migdolų;
- 2 valg. šaukšt. liozilizuotų braškių miltelių;
- 7 šviežios datulės be kauliukų;
- 1/4 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių.
Gaminimas:
1. Visus ingredientus sudedame į elektrinį trintuvą ir susmulkiname iki vientisos, lipnios masės. Jeigu sunkiai smulkinasi, galima įpilti šaukštą vandens.
2. Iš gautos masės rankomis formuojame rutuliukus ir apvoliojame kokosų drožlėse arba uogų milteliuose.
3. Kelioms valandoms dedame rutuliukus į šaldytuvą, o paskui skanaujame.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Oksanai iš tinklaraščio Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!