Moliūgų sriuba su riešutų sviestu
Ingredientai:
- 400 g moliūgo;
- 2–3 nedidelės bulvės;
- 1 l daržovių sultinio;
- 1 svogūnas;
- 2 česnako skiltelės;
- 120 ml kokosų pieno;
- 1/2 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
- 1/4 arbat. šaukšt. aitriųjų paprikų miltelių;
- 2–3 valg. šaukšt. riešutų sviesto;
- 1 valg. šaukšt. aliejaus.
Gaminimas:
1. Moliūgą ir bulves supjaustome kubeliais. Svogūną su česnaku susmulkiname.
2. Puode įkaitiname aliejų ir kelias minutes pakepiname svogūnus su česnakais.
3. Į puodą sudedame moliūgus, bulves, užpilame sultiniu ir verdame 20 min.
4. Į išvirusią sriubą supilame kokosų aliejų, sudedame riešutų sviestą ir prieskonius. Viską sutriname maisto smulkintuvu ir tiekiame su mėgstamomis sėklomis ar žolelėmis.
Baltojo šokolado skonio veganiškas glajus
Net nepatikėsite, kad iš tokių ingredientų galima pasigaminti nuostabiai skanų glajų, kuris puikiai tiks pyragams, keksams, sausainiams ir kitiems desertams gardinti. Svarbu naudoti 100 proc. kakavos sviestą! Šis veganiškas glajus tikrai nustebins kiekvieną ragautoją.
Ingredientai:
- 50 g kakavos sviesto;
- 75 g lukštentų kanapių sėklų;
- 2,5 valg. šaukšt. klevų sirupo;
- 120 ml vandens;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 1 valg. šaukšt. bulvių ar kukurūzų krakmolo;
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Kakavos sviestą ištirpiname garų vonelėje.
2. Visus ingredientus sudedame į maisto trintuvą ir sutriname iki vientisos konsistencijos.
Glajų iškart galime lieti ant desertų arba dėti į šaldytuvą ir laikyti iki 4 dienų. Šaldytuve laikomas glajus gali šiek tiek sukietėti, tad prieš liejant šiek tiek pašildykite garų vonelėje.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!