auGalingas iššūkis: moliūgų sriuba su riešutų sviestu ir baltojo šokolado glajus

Visiems mums į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiškų patiekalų dvejetas
Veganiškų patiekalų dvejetas / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Moliūgų sriuba su riešutų sviestu

Ingredientai:

  • 400 g moliūgo;
  • 2–3 nedidelės bulvės;
  • 1 l daržovių sultinio;
  • 1 svogūnas;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 120 ml kokosų pieno;
  • 1/2 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
  • 1/4 arbat. šaukšt. aitriųjų paprikų miltelių;
  • 2–3 valg. šaukšt. riešutų sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus.

Gaminimas:

1. Moliūgą ir bulves supjaustome kubeliais. Svogūną su česnaku susmulkiname.

2. Puode įkaitiname aliejų ir kelias minutes pakepiname svogūnus su česnakais.

3. Į puodą sudedame moliūgus, bulves, užpilame sultiniu ir verdame 20 min.

4. Į išvirusią sriubą supilame kokosų aliejų, sudedame riešutų sviestą ir prieskonius. Viską sutriname maisto smulkintuvu ir tiekiame su mėgstamomis sėklomis ar žolelėmis.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Moliūgų sriuba su riešutų sviestu
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Moliūgų sriuba su riešutų sviestu

Baltojo šokolado skonio veganiškas glajus

Net nepatikėsite, kad iš tokių ingredientų galima pasigaminti nuostabiai skanų glajų, kuris puikiai tiks pyragams, keksams, sausainiams ir kitiems desertams gardinti. Svarbu naudoti 100 proc. kakavos sviestą! Šis veganiškas glajus tikrai nustebins kiekvieną ragautoją.

Ingredientai:

  • 50 g kakavos sviesto;
  • 75 g lukštentų kanapių sėklų;
  • 2,5 valg. šaukšt. klevų sirupo;
  • 120 ml vandens;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 1 valg. šaukšt. bulvių ar kukurūzų krakmolo;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Kakavos sviestą ištirpiname garų vonelėje.

2. Visus ingredientus sudedame į maisto trintuvą ir sutriname iki vientisos konsistencijos.

Glajų iškart galime lieti ant desertų arba dėti į šaldytuvą ir laikyti iki 4 dienų. Šaldytuve laikomas glajus gali šiek tiek sukietėti, tad prieš liejant šiek tiek pašildykite garų vonelėje.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Veganiškas baltojo šokolado glajus
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Veganiškas baltojo šokolado glajus

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis