Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas iššūkis: morkų kepsniukai ir grikių miltų sausainiai

Visiems mums naudinga valgyti daugiau daržovių. Taip pat svarbu rinktis įvairesnius ir įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis ir ankštiniais produktais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraštininkės nuotr.

Morkų kepsniukai

Ingredientai:

  • 135 g avinžirnių miltų;
  • 4 didelės tarkuotos morkos;
  • 150 ml vandens;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. kumino;
  • 1/4 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
  • šiek tiek aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Svogūną ir česnakus susmulkiname. Keptuvėje įkaitinę nedidelį kiekį aliejaus, apkepiname svogūnus kartu su česnakais.

2. Miltus sumaišome su prieskoniais, morkomis, sudedame apkeptus svogūnus ir supilame vandenį. Viską gerai išmaišome.

3. Iš pagamintos masės keptuvėje formuojame kepsnelius ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Tinklaraštininkės nuotr. /Morkų kepsneliai
Tinklaraštininkės nuotr. /Morkų kepsneliai

Grikių miltų sausainiai

Ingredientai:

  • 350 ml augalinio pieno;
  • 250 g grikių miltų;
  • 100 g datulių;
  • 20 g kakavos miltelių;
  • 1,5 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1/2 arbat. šaukšt. sodos;
  • 1 arbat. šaukšt. malto cinamono.

Gaminimas:

1. Į didelį dubenį beriame miltus, kakavą, cinamoną, sodą ir permaišome.

2. Į smulkintuvą pilame pieną, aliejų, dedame datules ir susmulkiname.

3. Pieno mišinį pilame į miltų mišinį ir užmaišome tešlą.

4. Tešlą šaukštu dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apibarstome migdolų drožlėmis arba sezamo sėklomis (nebūtinai).

5. Kepame iki 190 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10–13 minučių.

Pastabos:

  • Ruošiant tešlą galima berti ne visus miltus iš karto (tokiu būdu galėsite patys reguliuoti tešlos tirštumą).
  • Jei datulės kietos, užmerkite jas 1 val.
Tinklaraštininkės nuotr. /Grikių miltų sausainiai
Tinklaraštininkės nuotr. /Grikių miltų sausainiai

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Oksanai iš tinklaraščio Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais