Morkų kepsniukai
Ingredientai:
- 135 g avinžirnių miltų;
- 4 didelės tarkuotos morkos;
- 150 ml vandens;
- 1 svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
- 1/2 arbat. šaukšt. kumino;
- 1/4 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
- šiek tiek aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Svogūną ir česnakus susmulkiname. Keptuvėje įkaitinę nedidelį kiekį aliejaus, apkepiname svogūnus kartu su česnakais.
2. Miltus sumaišome su prieskoniais, morkomis, sudedame apkeptus svogūnus ir supilame vandenį. Viską gerai išmaišome.
3. Iš pagamintos masės keptuvėje formuojame kepsnelius ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Grikių miltų sausainiai
Ingredientai:
- 350 ml augalinio pieno;
- 250 g grikių miltų;
- 100 g datulių;
- 20 g kakavos miltelių;
- 1,5 valg. šaukšt. aliejaus;
- 1/2 arbat. šaukšt. sodos;
- 1 arbat. šaukšt. malto cinamono.
Gaminimas:
1. Į didelį dubenį beriame miltus, kakavą, cinamoną, sodą ir permaišome.
2. Į smulkintuvą pilame pieną, aliejų, dedame datules ir susmulkiname.
3. Pieno mišinį pilame į miltų mišinį ir užmaišome tešlą.
4. Tešlą šaukštu dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apibarstome migdolų drožlėmis arba sezamo sėklomis (nebūtinai).
5. Kepame iki 190 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10–13 minučių.
Pastabos:
- Ruošiant tešlą galima berti ne visus miltus iš karto (tokiu būdu galėsite patys reguliuoti tešlos tirštumą).
- Jei datulės kietos, užmerkite jas 1 val.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Oksanai iš tinklaraščio Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!