auGalingas iššūkis: nesaldus kalėdinis vainikas ir kepinti migdolai su sezamais

Visiems mums į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnių, įdomesnių patiekalų. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiški kalėdiniai skanėstai
Veganiški kalėdiniai skanėstai / Tinklaraščio nuotr.

Veganiškas nesaldus kalėdinis vainikas
(receptas iš tinklaraščio Wise taste)

Ingredientai:

  • 500 g šaldytos bemielės tešlos;
  • 200 g šviežių arba šaldytų špinatų;
  • 250 g šilkinio tofu;
  • 50 g sibiro kedro riešutų;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 citrinos tarkuota žievelė;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovintų krapų;
  • ½ arbat. šaukšt. druskos;
  • ½ arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
  • 1 sauja džiovintų spanguolių;
  • 1 sauja sezamų sėklų;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus.

Gaminimas:

1. Tešlą šiek tiek atšildome ir supjaustome trikampiais. Galite paprasčiausiai tešlos stačiakampį perkirpti žirklėmis.

2. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C, didelę kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir ištepame aliejumi.

3. Špinatus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame pastovėti 5 min. Česnaką sutriname.

4. Nuo špinatų nupilame vandenį ir supjaustome. Reikia gerai nusunkti vandenį, kad špinatai neliktų vandeningi!

5. Špinatus sumaišome su tofu, prieskoniais, česnaku, citrinos žievele, riešutais ir spanguolėmis.

6. Ant kepimo skardos uždedame vidutinio dydžio dubenėlį ir aplink sudedame tešlos trikampius. Tešlos kraštas būtinai turi uždengti kitą tešlos kraštą. Nuimame dubenį ir paruoštą įdarą dedame ratu, tuomet kiekvieną trikampio viršų uždedame ant įdaro bei užlenkiame į vidų.

7. Vainiką aptepame aliejumi ir apibarstome sezamų sėklomis. Kepame 40–45 minutes.

Tinklaraščio nuotr. /Veganiškas nesaldus kalėdinis vainikas
Tinklaraščio nuotr. /Veganiškas nesaldus kalėdinis vainikas

Kepinti migdolai su sezamo sėklomis
(receptas iš tinklaraščio Sveikas receptas)

Ingredientai:

  • 300 g migdolų;
  • 3 valg. šaukšt. klevų sirupo;
  • 3 valg. šaukšt. sezamo sėklų.

Gaminimas:

1. Migdolus pakepinti iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 6 minutes.

2. Klevų sirupą sumaišyti su pakepintais migdolais ir vėl dėti į orkaitę 5 minutėms.

3. Sezamo sėklas pakepinti keptuvėje ant nedidelės kaitros 3–4 minutes.

4. Riešutus sumaišyti su sezamo sėklomis ir iškart dėti į stiklainiukus.

Tinklaraščio nuotr. /Kepinti migdolai su sezamais
Tinklaraščio nuotr. /Kepinti migdolai su sezamais

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Sveikas receptas ir Wise taste). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis