Orkaitėje kepti pomidorai
Ingredientai:
- nedidelių pomidorų su šakelėmis;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- česnako;
- pipirų;
- mėtų (arba čiobrelių, rozmarinų).
Gaminimas:
1. Pomidorus sudedame į kepimo formą. Apšlakstome aliejumi, apibarstome prieskoniais ir kepame 30-35 minutes iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
2. Skaninkite šiais keptais pomidoriukais salotas ar valgykite kaip garnyrą.
Šokoladiniai keksiukai su kokosų kremu
Ingredientai:
- 200 ml sojų pieno;
- 1 valg. šaukšt. obuolių acto;
- 100 ml aliejaus;
- 145 g speltų miltų (naudojau pilno grūdo);
- 2 valg. šaukšt. kakavos miltelių;
- 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1/2 arbat. šaukšt. sodos;
- 130 g cukraus;
- 1/2 arbat. šaukšt. druskos.
kremui:
- 1 skardinė plakamojo kokosų kremo (reikia tik kietosios dalies, skardinę laikykite šaldytuve);
- 3 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 2 valg. šaukšt. klevų sirupo (ar kito saldiklio).
Gaminimas:
1. Orkaitę įjungiame ir įkaitiname iki 180°C laipsnių temperatūros. Sojų pieną sumaišome su obuolių actu ir paliekame pastovėti 5 minutes.
2. Atskirame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais, soda, kakava, druska ir cukrumi.
3. Į sojos pieną supilame aliejų ir sumaišome su miltais.
4. Keksiukų formeles ištepame aliejumi ir supilame tešlą.
5. Kepame orkaitėje 30-35 minutes. Ar iškepę, patikriname mediniu pagaliuku – įsmeigus ir ištraukus jis tuti būti sausas, neaplipęs tešla. Keksiukus atvėsiname.
6. Į dubenį sudedame sustingusią kokosų kremo dalį (tik nepilkite iš skardinės vandens, kuris lieka apačioje!). Mikseriu plakame kremą kelias minutes, supilame klevų sirupą ir citrinos sultis ir dar plakame apie 5 minutes, kol kremas sutirštės.
7. Kremą sudėkite į konditerinį švirkštą ir papuoškite keksiukus! Gardinkite braškėmis.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai tinklaraštis Wise Taste). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!