15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

auGalingas iššūkis: orkaitėje kepti pomidorai ir šokoladiniai keksiukai su kokosų kremu

Visiems mums į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Orkaitėje kepti pomidorai

Ingredientai:

  • nedidelių pomidorų su šakelėmis;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • česnako;
  • pipirų;
  • mėtų (arba čiobrelių, rozmarinų).

Gaminimas:

1. Pomidorus sudedame į kepimo formą. Apšlakstome aliejumi, apibarstome prieskoniais ir kepame 30-35 minutes iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

2. Skaninkite šiais keptais pomidoriukais salotas ar valgykite kaip garnyrą.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Orkaitėje kepti pomidoriukai
Tinklaraščio archyvo nuotr./Orkaitėje kepti pomidoriukai

Šokoladiniai keksiukai su kokosų kremu

Ingredientai:

  • 200 ml sojų pieno;
  • 1 valg. šaukšt. obuolių acto;
  • 100 ml aliejaus;
  • 145 g speltų miltų (naudojau pilno grūdo);
  • 2 valg. šaukšt. kakavos miltelių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. sodos;
  • 130 g cukraus;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos.

kremui:

  • 1 skardinė plakamojo kokosų kremo (reikia tik kietosios dalies, skardinę laikykite šaldytuve);
  • 3 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 2 valg. šaukšt. klevų sirupo (ar kito saldiklio).

Gaminimas:

1. Orkaitę įjungiame ir įkaitiname iki 180°C laipsnių temperatūros. Sojų pieną sumaišome su obuolių actu ir paliekame pastovėti 5 minutes.

2. Atskirame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais, soda, kakava, druska ir cukrumi.

3. Į sojos pieną supilame aliejų ir sumaišome su miltais.

4. Keksiukų formeles ištepame aliejumi ir supilame tešlą.

5. Kepame orkaitėje 30-35 minutes. Ar iškepę, patikriname mediniu pagaliuku – įsmeigus ir ištraukus jis tuti būti sausas, neaplipęs tešla. Keksiukus atvėsiname.

6. Į dubenį sudedame sustingusią kokosų kremo dalį (tik nepilkite iš skardinės vandens, kuris lieka apačioje!). Mikseriu plakame kremą kelias minutes, supilame klevų sirupą ir citrinos sultis ir dar plakame apie 5 minutes, kol kremas sutirštės.

7. Kremą sudėkite į konditerinį švirkštą ir papuoškite keksiukus! Gardinkite braškėmis.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Šokoladiniai keksiukai su kokosų kremu
Tinklaraščio archyvo nuotr./Šokoladiniai keksiukai su kokosų kremu

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai tinklaraštis Wise Taste). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais