Orkaitėje kepti žiediniai kopūstai
Ingredientai:
- žiedinis kopūstas.
tešlai:
- 100 g avinžirnių miltų;
- 30 g tapijokos krakmolo;
- 80 g akvafabos;
- 80 g augalinio pieno;
- 20 g aliejaus;
- 20 g citrinos sulčių;
- 1 arbat. šaukšt. kario prieskonių mišinio;
- žiupsnis druskos.
trupiniams:
- 70 g migdolų miltų;
- 15 g tapijokos krakmolo;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis džiovintų česnakų miltelių;
- 1/2 arbat. šaukšt. kario prieskonių mišinio.
Gaminimas:
1. Žiedinį kopūstą nuplauname ir išskirstome žiedynais.
2. Dubenyje sumaišome avinžirnių miltus su krakmolu ir prieskoniais.
3. Kitame dubenyje sumaišome akvafabą, augalinį pieną ir citrinos sultis.
4. Supilame skystuosius ingredientus į sausuosius. Gerai išmaišome. Pilame aliejų ir vėl išmaišome.
5. Atskirame dubenyje sumaišome visus ingredientus, skirtus trupiniams.
6. Žiedinio kopūsto gabaliukus apvoliojame tešloje, nuvarviname ir apvoliojame trupiniuose. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
7. Kepame iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje (režimas „konvekcija“) 30–35 minutes.
8. Tiekiame su mėgstamu padažu.
Migdolinis pyragas su trešnėmis
Ingredientai:
- 200 g kokosų grietinėlės (galima naudoti riebaus kokosų pieno kietąją dalį);
- 70 g kokosų cukraus pudros;
- 100 g speltų miltų;
- 120 g migdolų miltų;
- 60 g aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 50–100 g trešnių;
- žiupsnis druskos.
Pastaba: reikalinga kvadratinė kepimo forma (16x16) cm arba 3 apvalios formos (10 cm skersmens).
Gaminimas:
1. Kokosų grietinėlę sumaišome su cukraus pudra.
2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
3. Sumaišome dvi mases, įpilame aliejaus ir užmaišome tešlą.
4. Tešlą pilame į aliejumi patepta formą ar formeles.
5. Viršų papuošiame trešnėmis. Jas šiek tiek įspaudžiame į tešlą.
6. Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25–35 min.
7. Visiškai atvėsiname ir tik tada ištraukiame iš formos.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šįkart tai Oksana ir Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!