Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas iššūkis: orkaitėje kepti žiediniai kopūstai ir migdolinis pyragas su trešnėmis

Visiems mums naudinga valgyti daugiau daržovių. Taip pat svarbu rinktis įvairesnius ir įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis ir ankštiniais produktais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraštininkės nuotr.

Orkaitėje kepti žiediniai kopūstai

Ingredientai:

  • žiedinis kopūstas.

tešlai:

  • 100 g avinžirnių miltų;
  • 30 g tapijokos krakmolo;
  • 80 g akvafabos;
  • 80 g augalinio pieno;
  • 20 g aliejaus;
  • 20 g citrinos sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. kario prieskonių mišinio;
  • žiupsnis druskos.

trupiniams:

  • 70 g migdolų miltų;
  • 15 g tapijokos krakmolo;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis džiovintų česnakų miltelių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. kario prieskonių mišinio.

Gaminimas:

1. Žiedinį kopūstą nuplauname ir išskirstome žiedynais.

2. Dubenyje sumaišome avinžirnių miltus su krakmolu ir prieskoniais.

3. Kitame dubenyje sumaišome akvafabą, augalinį pieną ir citrinos sultis.

4. Supilame skystuosius ingredientus į sausuosius. Gerai išmaišome. Pilame aliejų ir vėl išmaišome.

5. Atskirame dubenyje sumaišome visus ingredientus, skirtus trupiniams.

6. Žiedinio kopūsto gabaliukus apvoliojame tešloje, nuvarviname ir apvoliojame trupiniuose. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

7. Kepame iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje (režimas „konvekcija“) 30–35 minutes.

8. Tiekiame su mėgstamu padažu.

Tinklaraštininkės nuotr. /Kepti žiediniai kopūstai
Tinklaraštininkės nuotr. /Kepti žiediniai kopūstai

Migdolinis pyragas su trešnėmis

Ingredientai:

  • 200 g kokosų grietinėlės (galima naudoti riebaus kokosų pieno kietąją dalį);
  • 70 g kokosų cukraus pudros;
  • 100 g speltų miltų;
  • 120 g migdolų miltų;
  • 60 g aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 50–100 g trešnių;
  • žiupsnis druskos.

Pastaba: reikalinga kvadratinė kepimo forma (16x16) cm arba 3 apvalios formos (10 cm skersmens).

Gaminimas:

1. Kokosų grietinėlę sumaišome su cukraus pudra.

2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.

3. Sumaišome dvi mases, įpilame aliejaus ir užmaišome tešlą.

4. Tešlą pilame į aliejumi patepta formą ar formeles.

5. Viršų papuošiame trešnėmis. Jas šiek tiek įspaudžiame į tešlą.

6. Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25–35 min.

7. Visiškai atvėsiname ir tik tada ištraukiame iš formos.

Tinklaraštininkės nuotr. /Migdolinis pyragas su trešnėmis
Tinklaraštininkės nuotr. /Migdolinis pyragas su trešnėmis

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šįkart tai Oksana ir Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais