15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

auGalingas iššūkis: pesto su kanapių sėklomis ir avinžirnių miltų pyragas su daržovėmis

Visiems mums į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Pesto su kanapių sėklomis

Skanų pesto galima pasigaminti ir be riešutų bei sūrio! Tam puikiai tinka kanapių sėklos ir mielių dribsniai. Pabandykite ir skonis jus tikrai nustebins.

Ingredientai:

  • 40 g šviežių baziliko lapelių;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 50 g kanapių sėklų be luobelių;
  • 2 šaukštai mielių dribsnių;
  • 2-3 šaukštai nerafinuoto alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštai citrinos sulčių.

Gaminimas:

Visus ingredientus sudedame į elektrinį maisto trintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Jeigu norite skystesnio pesto pilkite šiek tiek daugiau aliejaus.

Šis padažas tinka prie salotų, makaronų, sumuštinių, daržovių. Tikrai rasite kur panaudoti!

Tinklaraščio archyvo nuotr./Veganiškas pesto su kanapių sėklomis
Tinklaraščio archyvo nuotr./Veganiškas pesto su kanapių sėklomis

Avinžirnių miltų pyragas su daržovėmis

Tai nesaldus, bet labai sotus ir skanus pyragas su žiediniais kopūstais, ruošamas iš avinžirnių miltų. Greitai pagaminamas jis puikiai tiks pietums ar vakarienei.

Ingredientai:

  • 300 g žiedinio kopūsto;
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas;
  • 100 g pomidorų;
  • 50 g špinatų;
  • 200 g avinžirnių miltų;
  • 100 g sojų jogurto;
  • 400 ml vandens;
  • sauja krapų;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1/2 šaukštelio druskos;
  • 1/3 šaukštelio ciberžolės;
  • 1/3 šaukštelio pipirų;
  • 1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitiname iki 180°C laipsnių temperatūros.

2. Daržoves susmulkiname ir sudedame į dubenį.

3. Atskirame dubenyje sumaišome miltus su vandeniu, prieskoniais ir jogurtu.

4. Miltų mišinį sumaišome su daržovėmis.

5. Kepimo formą (naudojau stiklinę 26 cm skersmens) ištepame aliejumi, sudedame gautą masę, paskirstome ir kepame apie 40 minučių.

6. Tiekiame su mėgstamu padažu.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Avinžirnių miltų pyragas su daržovėmis
Tinklaraščio archyvo nuotr./Avinžirnių miltų pyragas su daržovėmis

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai tinklaraštis Wise Taste). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais