Pesto su kanapių sėklomis
Skanų pesto galima pasigaminti ir be riešutų bei sūrio! Tam puikiai tinka kanapių sėklos ir mielių dribsniai. Pabandykite ir skonis jus tikrai nustebins.
Ingredientai:
- 40 g šviežių baziliko lapelių;
- 1 skiltelė česnako;
- 50 g kanapių sėklų be luobelių;
- 2 šaukštai mielių dribsnių;
- 2-3 šaukštai nerafinuoto alyvuogių aliejaus;
- 2 šaukštai citrinos sulčių.
Gaminimas:
Visus ingredientus sudedame į elektrinį maisto trintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Jeigu norite skystesnio pesto pilkite šiek tiek daugiau aliejaus.
Šis padažas tinka prie salotų, makaronų, sumuštinių, daržovių. Tikrai rasite kur panaudoti!
Avinžirnių miltų pyragas su daržovėmis
Tai nesaldus, bet labai sotus ir skanus pyragas su žiediniais kopūstais, ruošamas iš avinžirnių miltų. Greitai pagaminamas jis puikiai tiks pietums ar vakarienei.
Ingredientai:
- 300 g žiedinio kopūsto;
- 1 vidutinio dydžio svogūnas;
- 100 g pomidorų;
- 50 g špinatų;
- 200 g avinžirnių miltų;
- 100 g sojų jogurto;
- 400 ml vandens;
- sauja krapų;
- 2 skiltelės česnako;
- 1/2 šaukštelio druskos;
- 1/3 šaukštelio ciberžolės;
- 1/3 šaukštelio pipirų;
- 1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitiname iki 180°C laipsnių temperatūros.
2. Daržoves susmulkiname ir sudedame į dubenį.
3. Atskirame dubenyje sumaišome miltus su vandeniu, prieskoniais ir jogurtu.
4. Miltų mišinį sumaišome su daržovėmis.
5. Kepimo formą (naudojau stiklinę 26 cm skersmens) ištepame aliejumi, sudedame gautą masę, paskirstome ir kepame apie 40 minučių.
6. Tiekiame su mėgstamu padažu.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai tinklaraštis Wise Taste). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!