Pievagrybių ir avinžirnių užtepėlė
Ingredientai:
- 250 g pievagrybių;
- 50 g virtų arba konservuotų avinžirnių;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 1 valg. šaukšt. aliejaus;
- 1/4 arbat. šaukšt. maltos ciberžolės;
- druska;
- juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Pievagrybius nuplauname, nulupame ir supjaustome. Morką sutarkuojame stambia tarka. Svogūną smulkiai supjaustome.
2. Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus, dedame pievagrybius ir kepame apie 5 minutes.
3. Į keptuvę dedame morką, svogūną ir maišant kepame apie 10 min.
4. Beriame avinžirnius, pagardiname prieskoniais, gerai išmaišome ir palaikome dar 2 minutes.
5. Masę dedame į elektrinį maisto smulkintuvą ir sutriname.
Linų sėmenų glotnutis
Ingredientai:
- 4 valg. šaušt. auksinių linų sėmenų;
- 150 ml vandens;
- 1 bananas;
- 100 g braškių (galima keisti kitomis uogomis) ir dar šiek tiek papuošimui;
- 250 ml augalinio pieno (naudogau ryžių-migdolų);
- 1 valg. šaukšt. klevų sirupo;
- ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
- kanapių sėklų.
Gaminimas:
1. Linų sėmenis užpilame vandeniu ir paliekame nakčiai.
2. Į elektrinio maisto smulkintuvo indą dedame bananą, braškes, linų sėmenis. Pilame augalinį pieną ir klevų sirupą. Sutriname iki vientisos masės.
4. Dedame į dubenėlius, papuošiame uogomis, bananu, ispaninio šalavijo (chia) ir kanapių sėklomis.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Oksanai iš tinklaraščio Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!