Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas iššūkis: pievagrybių ir avinžirnių užtepėlė bei linų sėmenų glotnutis

Visiems mums naudinga valgyti daugiau daržovių. Taip pat svarbu rinktis įvairesnius ir įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis ir ankštiniais produktais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraštininkės nuotr.

Pievagrybių ir avinžirnių užtepėlė

Ingredientai:

  • 250 g pievagrybių;
  • 50 g virtų arba konservuotų avinžirnių;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1/4 arbat. šaukšt. maltos ciberžolės;
  • druska;
  • juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Pievagrybius nuplauname, nulupame ir supjaustome. Morką sutarkuojame stambia tarka. Svogūną smulkiai supjaustome.

2. Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus, dedame pievagrybius ir kepame apie 5 minutes.

3. Į keptuvę dedame morką, svogūną ir maišant kepame apie 10 min.

4. Beriame avinžirnius, pagardiname prieskoniais, gerai išmaišome ir palaikome dar 2 minutes.

5. Masę dedame į elektrinį maisto smulkintuvą ir sutriname.

Tinklaraštininkės nuotr. /Pievagrybių ir avinžirnių užtepėlė
Tinklaraštininkės nuotr. /Pievagrybių ir avinžirnių užtepėlė

Linų sėmenų glotnutis

Ingredientai:

  • 4 valg. šaušt. auksinių linų sėmenų;
  • 150 ml vandens;
  • 1 bananas;
  • 100 g braškių (galima keisti kitomis uogomis) ir dar šiek tiek papuošimui;
  • 250 ml augalinio pieno (naudogau ryžių-migdolų);
  • 1 valg. šaukšt. klevų sirupo;
  • ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
  • kanapių sėklų.

Gaminimas:

1. Linų sėmenis užpilame vandeniu ir paliekame nakčiai.

2. Į elektrinio maisto smulkintuvo indą dedame bananą, braškes, linų sėmenis. Pilame augalinį pieną ir klevų sirupą. Sutriname iki vientisos masės.

4. Dedame į dubenėlius, papuošiame uogomis, bananu, ispaninio šalavijo (chia) ir kanapių sėklomis.

Tinklaraštininkės nuotr. /Linų sėmenų glotnutis
Tinklaraštininkės nuotr. /Linų sėmenų glotnutis

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Oksanai iš tinklaraščio Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais