auGalingas iššūkis: riešutinės spurgos ir kokosinė panakota su citrininiu kremu

Visiems mums naudinga valgyti daugiau daržovių. Taip pat svarbu rinktis įvairesnius ir įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis ir ankštiniais produktais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi desertai
auGalingi desertai / Tinklaraštininkės nuotr.

Riešutinės spurgos

Ingredientai:

  • 130 g augalinio pieno;
  • 60 g ryžių miltų;
  • 30 g migdolų miltų;
  • 50 g riešutų sviesto (naudojau migdolų);
  • 20 g aguonų;
  • 30 g cukranendrių cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. malto cinamono;
  • 1/8 arbat. šaukšt. malto kardamono;
  • 1/8 arbat. šaukšt. malto muskato riešuto.

Gaminimas:

1. Sumaišome visus ingredientus.

2. Tešlą dedame į spurgų arba keksiukų formeles.

3. Kepame iki 170 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 min.

4. Išimame iš kepimo formos ir atvėsiname ant grotelių.

Tinklaraštininkės nuotr. /Riešutinės spurgos
Tinklaraštininkės nuotr. /Riešutinės spurgos

Kokosinė panakota su citrininiu kremu

Ingredientai:

panakotai:

  • 250 ml migdolų pieno;
  • 1 skardinė riebaus kokosų pieno;
  • 80 ml klevų sirupo;
  • 1/4 arbat. šaukšt. agaro miltelių;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 3 šakelės levandų (nebūtina).

kremui:

  • 65 g cukraus;
  • 15 g bulvių krakmolo;
  • 125 ml augalinio pieno;
  • 60 ml citrinos sulčių;
  • 60 ml levandų arbatos;
  • 2 valg. šaukšt. tarkuotos citrinos žievelės;
  • 1/4 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių.

Gaminimas:

1. Kokosų skardinę įdedame į šaldytuvą ir palaikome mažiausiai 4 valandas. Tuomet nuimame tik riebiąją dalį. Likusį vandenį galima panaudoti kokteiliui ar kitam patiekalui.

2. Pieną kartu su klevų sirupu, kokosų kremu, citrinų sultimis bei levandų šakelėmis sudedame į puodą. Viską gerai išmaišome, pastatome ant ugnies ir suberiame agaro miltelius. Maišome, užverdame ir paverdame kelias minutes. Nuimame nuo ugnies, išimame levandų šakeles ir supilstome į indelius bei dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.

3. Į puodą supilame visus ingredientus skirtus kremui, maišome ir verdame apie 4 minutes, kol kremas sutirštės. Paliekame atvėsti kambario temperatūroje.

4. Atvėsusį kremą supilame ant sustingusios panakotos ir tiekiame.

Tinklaraštininkės nuotr. /Kokosinė panakota su citrininiu kremu
Tinklaraštininkės nuotr. /Kokosinė panakota su citrininiu kremu

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šįkart tai Wise taste ir Oksanai iš tinklaraščio Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs