Ryžiai su tofu ir saulėje džiovintais pomidorais
(receptas iš tinklaraščio Sveikas receptas)
Ingredientai:
- 200 g basmati ryžių;
- 200 g kokosų pieno;
- 300 g daržovių sultinio arba vandens;
- 2 valg. šaukšt. pomidorų padažo;
- 1 svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- 150 g kietojo tofu;
- 6-8 puselės saulėje džiovintų pomidorų aliejuje;
- petražolių;
- druskos (pagal skonį);
- juodųjų pipirų (pagal skonį);
- aliejaus, kepimui.
Gaminimas:
1. Ryžius gerai nuplauname ir paliekame, kad nuvarvėtų.
2. Tofu ir saulėje džiovintus pomidorus supjaustome nedideliais kubeliais. Smulkiai supjaustome svogūnus ir česnaką.
3. Keptuvėje įkaitiname 2 šaukštus aliejaus, beriame svogūną ir česnaką. Kepame 5 minutes. Dedame ryžius, tofu, pomidorus ir gerai išmaišome. Pilame pomidorų padažą ir kepame 2-3 minutes.
4. Karštą sultinį/vandenį išmaišome su kokosų pienu. Pagardiname prieskoniais.
5. Ryžius dedame į karščiui atsparų indą ir užpilame skysčiu.
6. Troškiname iki 200°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
7. Ištraukiame ryžius iš orkaitės ir apibarstome petražolėmis.
Labai šokoladiniai keksiukai
(receptas iš tinklaraščio Wise taste)
Ingredientai (12 keksiukų):
- 75 g juodojo šokolado;
- 80 ml tirpinto kokosų aliejaus ar kito aliejaus;
- 265 g miltų (tinka speltų arba kvietiniai);
- 30 g kakavos miltelių;
- 1 arbat. šaušt. kepimo miltelių;
- žiupsnis druskos;
- 170 g cukraus;
- 240 ml augalinio pieno (kambario temperatūros);
- 120 ml šilto vandens;
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių.
kremui:
- 800 ml kokosų plakamosios grietinėlės (ji būna skardinėje arba galima naudoti kuo riebesnį kokosų pieną, tačiau naudojame tik kietąją dalį);
- 2-4 valg. šaukšt. cukraus pudros;
- šokolado drožlių, apibarstymui.
Gaminimas:
1. Įjungiame orkaitę ir įkaitiname iki 180°C laipsnių temperatūros.
2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, kakava, druska ir cukrumi.
3. Šokoladą kartu su aliejumi sudedame į prikaistuvį ir ištirpiname.
4. Pieną sumaišome su citrinos sultimis ir vandeniu. Į pieno mišinį po truputį pilame miltus ir maišome. Supilame šokolado masę ir viską gerai išmaišome
5. Keksiukų formeles ištepame aliejumi ir supilame tešlą. Kepame 180°C laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Gaminame kremą:
1. Kokosų grietinėlę plakame plaktuvu apie 7-9 minutes. Sudedame cukraus pudrą ir plakame iki standžios konsistencijos.
2. Keksiukus atvėsiname ir papuošiame kremu bei šokolado drožlėmis!
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Sveikas receptas ir Wise taste). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!