Avinžirnių miltų keksiukai su pomidorais
Ingredientai:
- 160 g avinžirnių miltų;
- 10 g ryžių miltų;
- 200 g augalinio pieno;
- 40 g aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. citrinų sulčių;
- 1/2 arbat. šaukšt. sodos;
- 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
- 1/2 arbat. šaukšt. maltos ciberžolės;
- 1/2 arbat. šaukšt. malto kumino;
- 1 pomidoras;
- krapų, pagal;
- svogūnų laiškų, pagal skonį.
Gaminimas:
1. Į dubenį beriame visus sausus ingredientus (avinžirnių ir ryžių miltus, sodą bei prieskonius) ir gerai išmaišome.
2. Kitame dubenyje sumaišome visus skystus ingredientus.
3. Smulkiai supjaustome žalumynus. Pomidorą supjaustome kubeliais.
4. Sumaišome visus tešlos ingredientus.
5. Tešlą dedame į keksiukų formeles ir kepame iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25 min.
Tofu apkepas
Ingredientai:
- 80 g kietojo tofu;
- 250 g auGalingo jogurto;
- 60 g anakardžių riešutų;
- 2 valg. šaukšt. kokosų drožlių;
- 1 apelsino žievelė;
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- 40 g džiovintų spanguolių;
- 1/2 arbat. šaukšt. malto cinamono;
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Anakardžių riešutus nuplauname ir beriame į maisto smulkintuvą. Užpilame jogurtu ir sutriname iki vientisos konsistencijos. Paliekame nakčiai kambario temperatūroje.
2. Tofu smulkiai supjaustome, sumaišome su jogurto-riešutų mase ir sutriname iki vientisos konsistencijos.
3. Į masę beriame prieskonius, apelsino žievelę, spanguoles ir permaišome.
4. Formeles patepame aliejumi ir dedame paruoštą masę.
5. Kepame iki 170°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!