Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas iššūkis: sotūs keksiukai su pomidorais ir tofu apkepas

Visiems mums į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraštininkės nuotr.

Avinžirnių miltų keksiukai su pomidorais

Ingredientai:

  • 160 g avinžirnių miltų;
  • 10 g ryžių miltų;
  • 200 g augalinio pieno;
  • 40 g aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. citrinų sulčių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. sodos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. maltos ciberžolės;
  • 1/2 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 1 pomidoras;
  • krapų, pagal;
  • svogūnų laiškų, pagal skonį.

Gaminimas:

1. Į dubenį beriame visus sausus ingredientus (avinžirnių ir ryžių miltus, sodą bei prieskonius) ir gerai išmaišome.

2. Kitame dubenyje sumaišome visus skystus ingredientus.

3. Smulkiai supjaustome žalumynus. Pomidorą supjaustome kubeliais.

4. Sumaišome visus tešlos ingredientus.

5. Tešlą dedame į keksiukų formeles ir kepame iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25 min.

Tinklaraštininkės nuotr. /Avinžirnių miltų keksiukai su pomidorais
Tinklaraštininkės nuotr. /Avinžirnių miltų keksiukai su pomidorais

Tofu apkepas

Ingredientai:

  • 80 g kietojo tofu;
  • 250 g auGalingo jogurto;
  • 60 g anakardžių riešutų;
  • 2 valg. šaukšt. kokosų drožlių;
  • 1 apelsino žievelė;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 40 g džiovintų spanguolių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. malto cinamono;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Anakardžių riešutus nuplauname ir beriame į maisto smulkintuvą. Užpilame jogurtu ir sutriname iki vientisos konsistencijos. Paliekame nakčiai kambario temperatūroje.

2. Tofu smulkiai supjaustome, sumaišome su jogurto-riešutų mase ir sutriname iki vientisos konsistencijos.

3. Į masę beriame prieskonius, apelsino žievelę, spanguoles ir permaišome.

4. Formeles patepame aliejumi ir dedame paruoštą masę.

5. Kepame iki 170°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Tinklaraštininkės nuotr. /Tofu apkepas
Tinklaraštininkės nuotr. /Tofu apkepas

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais