Trinta moliūgų ir paprikų sriuba
Ingredientai:
- 2 raudonosios paprikos;
- 250 g moliūgo;
- 1 maža česnako galva;
- balzaminio acto kremo (pagal skonį);
- druskos;
- juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Moliūgą supjaustome gabaliukais kartu su žieve. Nuo česnako nupjauname tik viršų.
2. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dedame moliūgą, paprikas ir česnaką. Kepame iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 min. Česnaką galima ištraukti po 20–30 min.
3. Nuo iškepusių paprikų nulupame odelę ir pašaliname sėklytes. Nuo moliūgo nupjauname žievę. Iškepusias česnako skilteles išspaudžiame iš luobelių.
4. Daržoves dedame į puodą, įpilame vandens, kad vos apsemtų. Vandeniui užvirus, verdame dar 10 min. Sutriname elektriniu trintuvu.
5. Pagardiname druska, pipirais, dar kartą užverdame ir išjungiame.
6. Išpilstome į dubenėlius, pagardiname balzaminiu kremu.
Veganiškos spurgos su moliūgų tyre
Ingredientai:
- 200 g moliūgų tyrės;
- 150 g miltų (pilno grūdo);
- 30 g migdolų miltų;
- 20 g kokosų miltų;
- 40 g cukraus;
- 50 g kokosų aliejaus;
- 60 ml augalinio pieno;
- 1 arbat. šaušt. kepimo miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. malto cinamono;
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišome miltus su druska ir kepimo milteliais.
2. Pieną pašildome kartu su kokosų aliejumi (užvirti nereikia, pakaitinti tiek, kad ištirptų aliejus).
3. Moliūgų tyrę sumaišome su cukrumi, tada į šį mišinį pilame pieną su aliejumi ir gerai išmaišome.
4. Sumaišome skystąją masę su sausaisiais produktais (tik ilgai nemaišykite!).
5. Tešlą dedame į formeles, skirtas spurgoms orkaitėje kepti. Kepame iki 175 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 18 min.
6. Iškepusias spurgas ištraukiame iš formos ir atvėsiname ant grotelių.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šįkart tai Oksana iš tinklaraščio Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!