auGalingas iššūkis: trinta morkų ir lęšių sriuba, minkšti datulių sausainiai

Visiems mums naudinga valgyti daugiau daržovių. Taip pat svarbu rinktis įvairesnius ir įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis ir ankštiniais produktais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraštininkės nuotr.

Trinta morkų ir lęšių sriuba su namine sojų grietinėle

Ingredientai (2–3 porcijoms):

  • 3 morkų (apie 300 g);
  • 1/2 puodelio raudonųjų lęšių;
  • 3 valg. šaukšt. aliejaus (tinka bet koks);
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas;
  • po 1/4 arbat. šaukšt. kario miltelių, kumino, maltos kalendros ir ciberžolės;
  • po 1/2 arbat. šaukšt. česnakų miltelių ir rūkytos saldžiosios paprikos miltelių;
  • 1 kubelis daržovių sultinio;
  • 3 puodeliai vandens;
  • druskos, pipirų pagal skonį.

grietinėlei:

  • 1/3 puodelio sojų pieno;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus;
  • lašelis obuolių acto (1/8 arbat. šaukšt.);
  • 1 arbat. šaukšt. maistinių mielių dribsnių (nebūtina);
  • 1/3 pakelio tofu (apie 50 g);
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Lęšius užmerkiame 2–3 valandoms arba per naktį.

2. Morkas nuskutame ir supjaustome. Svogūną nulupame ir supjaustome kubeliais.

3. Puode įkaitiname aliejų, suberiame svogūną ir pakepiname.

4. Visus prieskonius sumaišome ir beriame į puodą su svogūnais, išmaišome. Tada sudedame morkas ir lęšius (nusunktus), pilame vandenį, įdedame sultinio kubelį, viską išmaišome ir verdame apie 20 min. ant vidutinės kaitros.

5. Išvirusią sriubą rankiniu elektiniu trintuvu (blenderiu) sutriname iki vientisos masės.

6. Grietinėlei skirtus visus ingredientus sudedame į mažo tūrio kokteilinę ir sutriname iki vientisos masės.

7. Sriubą gardiname grietinėle, kanapių, sezamų ar saulėgrąžų sėklomis.

Tinklaraštininkės nuotr. /Trinta morkų-lęšių sriuba
Tinklaraštininkės nuotr. /Trinta morkų-lęšių sriuba

Minkšti datulių sausainiai

Ingredientai (10–12 sausainių):

  • 1 puodelis migdolų miltų;
  • 15 minkštų datulių;
  • 1 valg. šaukšt. kieto kokosų aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. kakavos miltelių;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Iš datulių išimame kauliukus ir sumalame jas elektriniu maisto smulkintuvu. Sudedame likusius ingredientus ir malame iki vientisos masės.

2. Iš gautos tešlos formuojame rutuliukus, o tada tarp delnų suspaudžiame juos į paplotėlius – sausainius.

3. Suformuotus sausainius dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

4. Iškepusius sausainius paliekame atvėsti. Papildomai juos dar galima glaistyti šokoladu.

Tinklaraštininkės nuotr. /Minkšti datulių sausainiai
Tinklaraštininkės nuotr. /Minkšti datulių sausainiai

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Follow your spoon). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis