auGalingas iššūkis: trinta žalioji sriuba ir riešutų sviesto sausainiai

Visiems mums į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnių, įdomesnių patiekalų. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraštininkės nuotr.

Trinta brokolių ir žirnelių sriuba

Ingredientai (2–3 porcijoms):

  • 1 puodelis vandens;
  • 1 kubelis daržovių sultinio;
  • 1 nedidelis svogūnas;
  • 2 saujos brokolio žiedynų;
  • 1/2 puodelio šaldytų žirnelių;
  • 1/4 arbat. šaukšt. kumino;
  • 1/4 arbat. šaukšt. džiovintų prieskoninių žolelių mišinio;
  • 1/2 arbat. šaukšt. česnako miltelių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 1/3 puodelio augalinio pieno;
  • 2 valg. šaukšt. maistinių mielių dribsnių (nebūtina).

Gaminimas:

1. Svogūną supjaustome ir pakepiname.

2. Puode užverdame vandenį, dedame sultinio kubelį, brokolius, žirnelius ir kelias minutes paverdame, kol brokoliai suminkštėja.

3. Į puodą sudedame svogūną, prieskonius, pilame augalinį pieną ir viską gerai sutriname rankiniu maisto trintuvu. Jei naudojate, galiausiai įmaišome mielių dribsnius.

4. Patiekdami galime gardinti įvairiomis sėklomis, aliejumi.

Tinklaraštininkės nuotr. /Trinta brokolių ir žirnelių sriuba
Tinklaraštininkės nuotr. /Trinta brokolių ir žirnelių sriuba

Riešutų sviesto sausainiai

Ingredientai (8–9 sausainiams po 35g):

  • 1/4 puodelio kokosų aliejaus (sukietėjusio);
  • 1/3 puodelio riešutų sviesto (glotnaus, be gabaliukų);
  • 1/4 puodelio datulių sirupo;
  • 1/2 puodelio viso grūdo speltų miltų;
  • 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 2 valg. šaukšt. kokosų miltų;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Dubenyje kokosų aliejų (neištirpdytą), riešutų sviestą ir datulių sirupą elektriniu plaktuvu išplakame iki vientisos masės.

2. Sudedame likusius ingredientus ir maišome toliau, kol sausų miltų nebelieka.

3. Prieš formuojant sausainius, tešlą galima 10–15 min. palaikyti šaldytuve.

4. Rankomis imame šiek tiek tešlos, formuojame rutuliukus, dedame juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

5. Šakute ar mentele sausainius paspaudžiame, papildomai užbarstome druskos.

6. Kepame iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 13–15 min. Pabaigoje būtinai stebime, kad nepradėtų svilti.

7. Iškepusius sausainius paliekame atvėsti.

Tinklaraštininkės nuotr. /Riešutų sviesto sausainiai
Tinklaraštininkės nuotr. /Riešutų sviesto sausainiai

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Follow your spoon). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis